АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ВІЛ-інфікований пацієнт періодично обстежується з метою виявлення ознак - активізації процесу. Назвіть найбільш суттєву ознаку, що вказує на перехід ВІЛ-інфекції у СНІД

Прочитайте:
  1. V. Стан пацієнта в теперішній час
  2. VII.МАТЕРІАЛИ АКТИВІЗАЦІЇ СТУДЕНТІВ ПІД ЧАС ВИКЛАДЕННЯ ЛЕКЦІЇ .
  3. Визначення поняття «пацієнт». Права пацієнта
  4. Виявлення і реєстрація ПВР та ПВУ
  5. Виявлення маркерів HAV у сироватці крові
  6. Виявлення результатів інвентаризації і відображення їх в обліку .
  7. Вкажіть засіб, що застосовується з метою очищення поверхні трофічної виразки?
  8. Дайте визначення інвентаризації, назвіть задачі, підстави для її проведення
  9. Дезінфекція предметів, якими користувався пацієнт, та обробка шкіри рук медперсоналу після огляду хворого із заразною формою сифілісу.

* Саркома Капоші. Кількіть Т-хелперів нижче 200 кл/мкл.

Зниження кількості нейтрофілів.

Зниження кількості Т-хелперів.

Кількість Т-хелпері нижче критичного рівня.

Виявлення антитіл до gp 41.

25. У спеціалізованій клініці пацієнту призначено комбінацію препаратів, що пригнічують репродукцію ВІЛ.Вкажіть, до якої групи відносяться препарати, що обов'язково входять в комплексне противірусне лікування.

*Аналоги нуклеозидів.

Антибіотики широкого спектру дії.

Інтерлейкін.

Кріксіван.

Бісептол.

26. Хворий А. тривалий час лікувався з приводу пневмонії не з‘ясованої етіології, стійкої до стандартної терапії. З анамнеза встановлено, що він тривалий час знаходився у службовому відрядженні у США. Знаходячись у відрядженні отримав травму, лікувався у шпиталі. Після видуження повернувся у родину. Оцінюючи анамнез, клінічну картину захворювання, лікар запідозрив у хворого СНІД. Результати якого методу лабораторної діагностики дозволять підтвердити попередній поставлений діагноз у даного пацієнта?

*Імуноферментний аналіз

Реакція Відаля

Реакція зв‘язування компелменту

Електронна мікроскопія

РГГА-реакція галмування гемаглютинації

27. Після лабораторного обстеження хворого з часто рецидивуючими вірусними, бактеріальними та грибковими опортуністичними інфекціями поставлений діагноз „ВІЛ-інфекція” Результати якого дослідження дозволили поставити такий діагносз?

*Імуноферментний аналіз

Реакція зв‘язування кмплементу

Реакція преципітації у гелі

Реакція гальмування гемаглютинації

Реакція пасивної гемаглютинації

28. У хворого 25 років з численних шкірних пустул висівається золотистий стафілокок в асоціації з епідермальним стафілококом, в аналізі харкотиння виявлена пневмоциста карінії, у випорожненнях - криптоспоридії, вульгарний протей і гриби роду кандіда. При якому захворюванні зустрічається таке множинне інфікування умовно-патогенними мікроорганізмами?

*СНIДі

Цукровому діабеті

Сепсисі

Дисбактеріозі

Медикаментозному агранулоцитозі

29. При проведенні імуноблот-теста в сироватці крові був знайдений білок gp120. При якому захворюванні зустрічається даний білок?

*ВІЛ-інфекція

Вірусний гепатит В

Туберкульоз

Сифіліс

Поліомієліт

30. З метою діагностики ВІЛ-інфекції досліджують сироватку крові для виявлення специфічних антитіл методом твердофазного імуноферментного аналізу. Які ензиммічені антитіла при цьому використовують?

*Проти імуноглобулінів людини.

Проти антигенів ВІЛ.

Проти білка gp120.

Проти білка gp 17.

Проти білка gp 41.

31. При дослідженні сироватки крові у пацієнта з ознаками імунодефіциту виявлено антитіла до білків gP 120 i gP41. Яку інфекцію у хворого підтверджує цей результат?

*ВІЛ-інфекція

НLTV-1- інфекція

TORCH- інфекція

НВV - інфекція

ЕСНО-інфекція

32. При трансфузії якого із препаратів крові ризик зараження вірусним гепатитом та ВІЛ - інфекцією є мінімальним:

*альбумін

свіжозаморожена плазма

тромбоцитарна маса

еритроцитарна маса

антигемофільний глобулін

33. При проведенні штучної вентиляції легень за методом "рот в рот" у ротову порожнину лікаря потрапила кров хворого на ВІЛ - інфекцію. Який розчин необхідно використати для полоскання ротової порожнини лікарю, який надавав невідкладну допомогу:

*70% етиловий спирт

2% розчин карбонату натрію

2% розчин хлораміну

3% розчин хлорного вапна

6% розчин пероксиду водню

34. Водій 40 років хворіє на протязі двох місяців: загальна слабкість, пітливість, схуднення на 12 кг, часті тривалі проноси та рецидивуючі респіраторні інфекції. Об'єктивно: генералізована лімфаденопатія, явища кандидозу порожнини рота; в калі- домішки слизу та крові. В крові зниження кількості Т-хелперів, Т4/Т8 меньше 0,5. Який діагноз найбільш ймовірний:

*СНІД

хронічна дизентерія

амебіаз

туберкульоз

цитомегаловірусна інфекція

35. При обстеженні донора в крові виявлені антитіла до ВІЛ. Скарг немає. При огляді практично здоровий. Попередній діагноз:

*ВІЛ-інфікування

СНІД

усі відповіді вірні

усі відповіді не вірні

 


Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 966 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.008 сек.)