АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

При дослідженні сироватки крові у пацієнта виявлено антитіла до білків gP 120 i gP41. Яку інфекцію у хворого підтверджує цей результат?

Прочитайте:
  1. II.Скарги хворого.
  2. V. ОБСТЕЖЕННЯ ХВОРОГО ЗА СИСТЕМАМИ
  3. V. Стан пацієнта в теперішній час
  4. А. У хворого виникла рання вторинна кровотеча. Потрібно в операційній провести ревізію рани та провести остаточну зупинку кровотечі.
  5. Антитіла: визначення. Класи і підкласи імуноглобулінів і їх властивості. Генетична регуляція синтезу різних класів і специфічностей імуноглобулінів.
  6. Біохімічний аналіз крові
  7. Біохімічний аналіз крові
  8. Біохімічний аналіз крові
  9. Біохімічний аналіз крові
  10. Біохімічний аналіз крові

*ВІЛ-інфекція

НLTV-1- інфекція

TORCH- інфекція

НВV - інфекція

ЕСНО-інфекція

20. Жінка 35 років звернулася до лікаря зі скаргами на загальну слабкість, швидку стомлюваність і збільшення регіональних лімфатичних вузлів [лимфоаденопатія]. З анамнезу було з'ясовано, що хвора протягом декількох років вживає наркотики парентерально. В результаті сірологічного дослідження [ІФА] у хворої виявлені антитіла до вірусу ВІЛ-1. Повторне дослідження дало позитивний результат. Якою повинна бути подальша тактика відносно підтвердження діагнозу у даної хворої?

*постановка реакції імуноблотингу [вестерн-блот]

негайне обстеження всіх сексуальних партнерів на предмет виявлення ВИЧ-інфікування

діагноз не вимагає підтвердження

постановка реакції Відаля

постановка реакції Вассермана

21. Молодій людині була видана позитивна відповідь на наявність у нього антитіл да ВІЛ (використаний ІФА), але він наполягає на дослідженні, яке б достовірно довело наявність у нього антитіл до цього вірусу. Що можна запропонувати у данному випадку?

*Імуноблотинг

РПГА

РІФ

РГГА

ПЛР

У хворого 27 років спостерігається збільшення підщелепних, пахвових та пахових лімфатичних вузлів. При дослідженні біпсії лімфовузла відмічається фолікулярна гіперплазія. Клінічно виставлений діагноз- ВІЛ-інфекція. Для якого періоду ВІЛ-інфекції характерні такі зміни?

*Період персистуючої генералізованої лімфоаденопатії

Інкубаційний період

Пре-СНІД

СНІД

Латентний період

При перевірці крові донорів на станції переливання крові, в сироватці одного з них виявлені антитіла до вірусу імунодефіциту людини. Який метод рекомендується для підтвердження діагнозу ВІЛ-інфекції?

*Вестернблоту (імуноблотингу)

Електронної мікроскопії

Імуноферментного аналізу

Імунофлюоресценції

Радіоімунного аналізу


Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 545 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)