АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

А. У хворого виникла рання вторинна кровотеча. Потрібно в операційній провести ревізію рани та провести остаточну зупинку кровотечі

Прочитайте:
  1. D. если перед введением антигена провести десенсибилизацию
  2. II. Ранняя диагностика.
  3. II.Скарги хворого.
  4. V. ОБСТЕЖЕННЯ ХВОРОГО ЗА СИСТЕМАМИ
  5. Артралгії, а через 2 тижні - паренхіматозна жовтяниця. Необхідно провести обстеження в першу чергу на
  6. Больному предложили провести бактериологический анализ для установления этиологии язвы желудка. Какие микроорганизмы ожидают обнаружить?
  7. В детском саду необходимо провести специфическую профилактику дифтерии. Какой препарат для этого используют?
  8. Дезінфекція предметів, якими користувався пацієнт, та обробка шкіри рук медперсоналу після огляду хворого із заразною формою сифілісу.
  9. Для діагностики інфікування мікобактеріями школярів слід провести внутрішкірну

В. У хворого капілярна кровотеча. Продовжувати застосовувати мішечки з льодом.

С. У хворого венозна кровотеча. Необхідно застосувати гемостатичну терапію.

D. У хворого виникла вторинна кровотеча. Необхідно застосувати гемостатичну терапію.

Е. У хворого виникла вторинна кровотеча. Необхідно застосувати гемостатичну терапію при неефективності якої провести остаточну зупинку кровотечі.

 

8. У хворого після травми виник біль і припухлість 5х4х5 см в області середньої третини гомілки. Шкіра над припухлістю синюшна. Відмічається болючість і флюктуація. Ваш діагноз. Яку першу медичну допомогу ви надасте постраждалому. Ваші рекомендації?

А. Підшкірна гематома. Необхідно виконати пункцію з евакуацією крові.

В. У хворого підшкірна гематома. Необхідно накласти гіпсову лонгету.

С. У хворого підшкірна гематома. Необхідно накласти давлячу пов¢язку на гомілку. Рекомендувати місцево мішечки з льодом, спокій для кінцівки. Консультація хірурга.

D. У хворого підшкірна гематома. Необхідно накласти давлячу пов¢язку на гомілку. Негайне хірургічне втручання.

Е. У хворого підшкірна гематома. Необхідно накласти давлячу пов¢язку на гомілку. Виконати пункцію гематоми.

 

9. У хворого, 17 років, скарги на біль в лівому колінному суглобі після отримання травми. Рухи в суглобі обмежені. Суглоб має кульковидну форму. Спостерігається баллотування надколінника. На рентгенограмі пошкодження кісток не виявлено. Ваш діагноз і лікувальні заходи?

А. У хворого наявний гемартроз лівого колінного суглобу необхідно виконати пункцію суглоба. Накласти давлячу пов¢язку, імобілізувати кінцівку і застосувати мішечки з льодом.

В. У хворого наявна гематома в області лівого колінного суглобу необхідно виконати пункцію гематоми. Накласти давлячу пов¢язку, імобілізувати кінцівку і застосувати мішечки з льодом.

С. У хворого гематома гомілки. Необхідне термінове оперативне втручання.

D. У хворого наявний гематома в області лівого колінного суглобу необхідно виконати оперативне втручання. Накласти давлячу пов¢язку, імобілізувати кінцівку і застосувати мішечки з льодом

Е. У хворого наявний гемартроз лівого колінного суглобу необхідно виконати термінове оперативне втручання. Накласти давлячу пов¢язку, імобілізувати кінцівку і застосувати мішечки з льодом

 

10. В клініку поступив хворий з закритою травмою черева. В результаті екстреної операції встановлений розрив передньої поверхні правої долі печінки 6х3х4 см. Гемоперитоніум 1,5 л. Як виконати остаточну зупинку кровотечі, що робити з кров¢ю, яка вилилась в черевну порожнину


Дата добавления: 2015-08-06 | Просмотры: 620 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)