АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Ситуаційні завдання

Прочитайте:
  1. VIII. Домашнє завдання.
  2. ЗАПОВІДНА СПРАВА ЯК НАУКА, ОБ'ЄКТ ДОСЛІДЖЕННЯ ТА ЗАВДАННЯ.
  3. Практичні з завдання.
  4. Практичні завдання.
  5. Ситуаційні завдання
  6. Ситуаційні задачі
  7. Ситуаційні задачі
  8. Ситуаційні задачі
  9. Ситуаційні задачі

1. Дівчинку 6 років переведено до дитячого хірургічного відділення зі скаргами на високу температуру тіла, загальну слабкість, кашель, катаральні явища. Тяжкість стану дитини за рахунок дихальної недостатності, хворіє 5 діб. При аускультації справа – жорстке дихання, зліва – дихання не прослуховується зліва в верхніх відділах – тимпаніт, в нижніх – притуплення. На оглядовій рентгенограмі зліва зверху – просвітлення, знизу від ІV ребра гомогенне затемнення з рівнем рідини.

Ваш діагноз?

1. З якими захворюваннями проведете діфдіагностику?

2. Які методи діагностики необхідно провести?

3. Основні принципи лікування даної хворої

4. Надання першої медичної допомоги, хірургічне лікування.

 

2. Хлопчик 5 років знаходиться на лікуванні в хірургічному відділенні в зв’язку з деструктивною пневмонією. Скарги дитини на кашель, високу температуру тіла, слабкість, в динаміці дитині стало легше. При огляді дитини – дихальна недостатність зменшилась. Над легенями зліва – жорстке дихання, з права – жорстке дихання, неоднорідне над всією поверхнею, при перкусії – тимпаніт. На оглядовій рентгенограмі – справа тонкостінні утворення от 3 до 4 см в діаметрі, заповнені повітрям.

Ваш діагноз?

1. Які методи діагностики допоможуть встановити діагноз та визначити тактику лікування?

2. З якими захворюваннями необхідно провести діфдіагностику?

3. Основні принципи лікування легеневих форм ГДП.

 

3. Хлопчик 7 років знаходиться на лікуванні в реанімаційному відділенні з септичним станом, двосторонньою пневмонією. Проводиться інтенсивна терапія, постійна санація трахеобронхіального дерева. Раптово стан дитини погіршився, стали наростати явища дихальної недостатності. При аускультації зліва дихання не вислуховується, перкурторно притуплення легеневого звуку, зміщення середостіння та серцевого поштовху вліво. Справа – дихання послаблене, перкурторно – в нижніх відділах притуплення легеневого звуку.

Ваш діагноз?

1. Яке ускладнення виникло у хворого?

2. Методи діагностики.

3. Які ваші невідкладні дії?

4. Тактика ведення хворого.

 

4. У дівчинки 3-х років, що знаходиться на лікуванні в соматичному відділенні, з приводу двосторонньої пневмонії на 9 добу від початку захворювання різко погіршився стан. Дитина закашлялась, наросли ознаки дихальної недостатності. На оглядовій рентгенограмі зліва виявлено газ в плевральній порожнині зі зміщенням межистіння в протилежний бік.

Ваш діагноз?

1. Яке ускладнення виникло?

2. Які допоміжні методи діагностики необхідно провести?

3. Тактика чергового лікаря?

4. Тактика ведення хворого, основні принципи лікування.

 

5. В торакальному відділенні на лікуванні знаходиться хлопчик 6 років з діагнозом гостра деструктивна пневмонія, правосторонній напружений піопневмоторакс. Дитині проведене справа дренування плевральної порожнини із пасивною аспірацією за Бюлау, але стан не покращився. В зв’язку з наявністю бронхоплевральної нориці по дренажу відходить велика кількість газу та гною, права легеня колабована.

1. Частість даного ускладнення.

2. Який найбільш оптимальний метод лікування даної дитини?

3. Основні принципи та тактика подальшого лікування.


Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 449 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)