АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Дошка для балансування

Уміння утримувати рівновагу є дуже важливим для оволодіння іншими руховими рефлексами. Біологічний механізм рівноваги спільно з іншими – зором, дотиком і зворотним зв’язком сприйняття допомагають дитині усвідомити себе в просторі.

Ритмічні руху для всього корпусу допоможуть розвинути основні навики контролю рівноваги.

Наведені нижче вправи будуть сприяти розвитку рівноваги в просторі. Вид вправи і тривалість виконання залежать від індивідуальних можливостей дитини. Рекомендується заохочувати дитину за правильно виконані завдання. Можна працювати під музику.

Вправа на розвиток еквілібристичний реакції, зміцнення м’язів тулуба, координації рухів рука-око та усвідомлення роботи частин тіла.

2. Дитина в положенні сидячи «по-турецьки» (як показано на малюнку). Розгойдуючи дошку попросити дитину утримати рівновагу.

3. Дитина в положенні сидячи на дошці. Вправи для рук – імітація плавання. Можна двома руками по черзі – лівою, правою.

4. Дитина в положенні сидячи навпочіпки. Погойдують рух з боку в бік головою, потім зафіксувати погляд на предметі. Круговий обертання головою.

5. Дитина в положенні стоячи або сидячи повільно погойдується вперед-назад. Краще виконувати під музику.


Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 488 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.006 сек.)