АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

М’який модуль «Валик»

Прочитайте:
  1. Зачетный тест (модуль 1)
  2. Змістовий модуль 1. Введення в інфектологію. Інфекційні хвороби з фекально-оральним механізмом передавання
  3. Змістовий модуль 12. Патогенні прокаріоти та еукаріоти
  4. Змістовий модуль 14. Санітарна мікробіологія та вірусологія.
  5. Змістовий модуль 2. Інфекційні хвороби з повітряно-крапельним механізмом передавання
  6. Змістовий модуль 3. Вірусні гепатити. ВІЛ-інфекція.
  7. Змістовий модуль 4
  8. Змістовний модуль II. Академія. Юридична освіта
  9. Змістовний модуль XV. Трудове право. Право споживачів.
  10. Модуль 1

Різноманітність розмірів валиків дозволить вам вибрати позиціонер, який відповідає зростанню і станом. В основному валики використовуються для тренування навичок координації рухів і стабілізації м’язового тонусу.

1. а) Вправи на випрямлення рук, тулуба, голови, тазостегнового суглоба і згинання колін. Дитина лежить на животі, на валику відповідного розміру. Фізіотерапевт знаходиться перед дитиною, стимулюючи його тим самим утримувати себе на прямих ногах і тримати голову прямо. Якщо дитина високий, його можна покласти на два валика однакового розміру. Додатковий валик дозволить пересуватися вперед-назад.

в) Дитина знаходиться в положенні лежачи на животі верхом на валику, стопи ніг щільно притиснуті до підлоги. Фізіотерапевт позаду дитини. Повільно встати, починаючи піднімати голову, потім тулуб, підтримуючи себе руками. Щоб запобігти перерозгибання тулуба і голови необхідно обхопити дитини ззаду, притримуючи його вище зап’ястя.

2. Вправи для передпліччя та розвитку навичок контролю голови. У положенні лежачи на животі, на валику дотягнутися до предметів.

У положенні рачки з опорою на валик поступово перенести вагове навантаження з рук на ноги і навпаки.

а) Дитина в положенні сидячи на валику, стопи ніг щільно на підлозі, тулуб злегка нахилено вперед, руки між колін, долоні щільно притиснуті до валика.

б) Дитина, лежачи на животі вздовж валика, ноги прямі, злегка зігнуті в колінах, як би обхоплюючи валик, руки – як показано на малюнку.

Обережно похитувати валик з боку в бік, попросивши дитину намагатися втриматися в первісному положенні, компенсуючи зміщення центру ваги.

а) Положення сидячи верхи на валику. Обережно похитуючи валик, зменшити м’язовий тонус нижніх і верхніх кінцівок. Запросити дитини вивести ноги вперед, в сторони, і утримати при цьому рівновагу. Це вправа на розтяжку підколінного сухожилля. Для розтяжки сухожилля п’яти тазостегновий, колінний і гомілковостопний суглоби повинні перебувати під кутом 90 ° і більше.

б) По черзі відштовхуючись ногами від підлоги, погойдатися на валику, і в той же час намагатися утримати тулуб в первісному положенні.

5. Вправи на ротацію тулуба. Дитина в положенні сидячи з одного боку валика. Обертати тулуб, поступово нахиляючись в сторони, намагаючись доторкнутися до підлоги.

6. Вправи на розвиток навичок сприйняття. Для занять краще взяти довгі валики для більшої зручності дитини та фізіотерапевта. Працюючи з різними предметами, фізіотерапевт зможе стежити і за реакцією дитини і за його поставою.

7. Для сліпих пацієнтів для орієнтації в просторі велике значення має особистий досвід. Для розвитку тактильного сприйняття вивчити предмети рукою, а потім обережно відштовхнути валик, дотягнутися до нього, розпрямивши тулуб.

8. Вправи на згинання та розгинання в тазостегновому суглобі. Дитина в положенні стоячи на колінах, спираючись на валик, переносить вагове навантаження на прямі або зігнуті руки. Відкочуючись валик вперед-назад, дитина починає контролювати згинання, розгинання кульшового суглоба


Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 469 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)