АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Вкажіть, які методики відповідають основним методам копроскопічної діагностики за гельмінтозів

Прочитайте:
  1. II. Критерії діагностики
  2. Алгоритм диференціальної діагностики неонатальних жовтяниць
  3. Алгоритм диференціальної діагностики неонатальних жовтяниць
  4. Алгоритм диференціальної діагностики неонатальних жовтяниць
  5. Алгоритм диференціальної діагностики неонатальних жовтяниць
  6. Алгоритм диференціальної діагностики неонатальних жовтяниць
  7. Алгоритм диференціальної діагностики неонатальних жовтяниць
  8. ВЛИЯНИЕ ГЕНИТАЛЬНЫХ ИНФЕКЦИЙ НА ЭФФЕКТИВНОСТЬ ЛЕЧЕНИЯ МЕТОДАМИ ВРТ
  9. Глава 15. ОСОБЕННОСТИ ДИАГНОСТИКИ И КОРРЕКЦИИ ИММУНОЙ СИСТЕМЫ МЕТОДАМИ ПРИКЛАДНОЙ КИНЕЗИОЛОГИИ.

1. Послідовного промивання.

2. Фюлеборна.

3. Бермана.

4. Нативного мазка.

А. Невеликий (з горошину) шматочок фекаліїв беруть скляною або дерев`яною паличкою, вміщують на предметне скло, додають 2-3 краплі рівних частин гліцерину та води і ретельно перемішують. Після видалення твердих частин вмістиме вкривають накривним скельцем і досліджують під мікроскопом.

Б. Пробу калу (5-10 г) вміщують у гельмінтологічну склянку, заливають водою (50-100 мл), розмішують скляною паличкою до одержання однорідної консистенції, проціджують через металеве сито в іншу склянку і відстоюють протягом 5 хвилин, після чого надосадову рідину обережно зливають, а до осаду доливають таку ж кількість води (50-100 мл). Всі наступні маніпуляції (відстоювання, зливання надосадової рідини, додавання води) продовжують до одержання прозорості води над осадом, тоді надосадову рідину зливають, а осад краплями досліджують на чашці Петрі або годинниковому склі під малим збільшенням мікроскопа.

В. 10-20 г фекаліїв вміщують у банку або склянку об`ємом 100-200 мл і ретельно розмішують скляною або дерев`яною паличкою у насиченому розчині кухонної солі (в 1 л води розчиняють 400 г солі, нагріваючи до кипіння, і фільтрують крізь вату або марлю, розчин застосовують холодним; щільність 1,2). Розчин заливають поступово, весь час перемішують фекалії., фільтрують крізь металеве сито і залишають на 30 хвилин; за цей час яйця спливають на поверхню, так як у насиченому розчині солі вища щільність, ніж у яєць. З поверхні рідини, що відстоялася, металевою петлею (діаметром не більше 1 см), зігнутою під прямим кутом, знімають плівку і переносять на предметне скло, накривають покривним скельцем і досліджують під мікроскопом.

Г. Фекалії у кількості 3-5 г змішують з водою до отримання напіврідкої консистенції і центрифугують 3-5 хвилин за 1000 об./хв., внаслідок чого яйця гельмінтів осідають на дно. Потім рідину з пробірки зливають, а до осаду додають рідину (гліцерин змішаний у рівних частинах з насиченим розчином кухонної солі). Осад ретельно перемішують і повторно центрифугують протягом 3-5 хвилин. Після цього яйця гельмінтів спливають на поверхню. Металевою петлею плівку знімають на предметне скло, накривають покривним і досліджують під мікроскопом.

Д. Проби фекалій (50 г) вміщують у лійку на металевому ситі або завернутими в шматочок марлі, заливають теплою водою (37-38°С) і залишають на 6-12 годин. За цей час личинки виповзають із фекалій в рідину і осідають по трубці на дно пробірки або до місця перекриття гумової трубки затискачем. Потім пробірку обережно від`єднують від гумової трубки і швидко, не збовтуючи осад на дні, зливають рідину із пробірки до осаду (надосадову рідину можна відсмоктувати піпеткою). Після збовтування осад розливають на предметні скла і мікроскопують під малим збільшенням мікроскопа.

 


Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 588 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)