АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Типи кровоточивісті при геморагічному синдромі

Прочитайте:
  1. Патофізіологічна характеристика основних синдромів порушення газового складу крові

1. Гематомний тип – поширені крововиливи у підшкірну клітковину, під апоневрози, у м’язи, суглоби з розвитком деформуючих артрозів, контрактур. Спосткрігаються профузні пізні (декілька годин після травми) посттравматичні, післяопераційні кровотечі. Цей тип є властивим для гемофілії А і В (дефіцит VIII і IX факторів).

2. Мікроциркуляторний тип – петехії, екхімози на шкірі та слизових оболонках, спонтанні кровотечі. Гематоми виникають рідко, опірно-рухомий апарат не страждає. Небезпечними є крововиливи у головний мозок. Цей тип спостерігається при тромбоцитопеніях, тромбоци-топатіях, гіпофириногенеміях, дефіциті V, II і X факторів)..

3. Мікроциркуляторно-гематомний тип характеризується поєднанням двох вишеперере-ченних форм, але з деякими особливостями: крововиливи переважно у підшкірну кліт-ковину, крововиливи у суглоби зустрічаються рідко. Спостерігається при синдромі внутришньосудинного згортання крові, перебільшенні дози антикоагулянтів, при хво-робі Віллебрандта.

4. Васкулітно-пурпурний тип характеризується наявністю симетрично розташованих па-пульозно-еморагічних елементів, пухирців, уртикаріїв переважно на кінцівках, можливістю виникнення абдомінального синдрому, гематурії. Цей тип кровоточивісті спостерігається при геморагічному васкуліті.

5. Ангіоматозний тип характеризується носовими та кищковими кровотечами з ділянок ангіоматозно змінених судин. Відсутні посттравматичні крововиливи у шкіру, підшкір-ну клітковину та органи. Цей тип відмічається при хворобі Рандю-Ослера.

 

 

Матеріали для самоконтролю:

Тести:

  1. Нижня межа гемоглобіну у дітей до 5 років складає:

1. 140 г/л

2. 120 г/л

3. 110 г/л

4. 100 г/л

  1. Перший перехрест в лейкоцитарній формулі відбувається:

1.На 5-6 день життя

2. На 1-2 день життя

3. На 8-10 день життя

4. На 12-14 день життя

 

  1. Кількість бластних клітин в мієлограмі складає:

1. До 10%

2. До 5%

3. До 15%

4. До 1%

 

4. Для якої анемії характерна гіпохромія еритроцитів:

1. Гемолітичної анемії

2. В12-дефіцитної анемії

3.Залізодефіцитної анемії

 

Задачі

  1. У хлопчика 3 років виражена блідість шкіри та слизових оболонок, слоабкість, поганий апетит. В аналізі крові еритроцитів 2,5.10 /л, гемоглобін 85 г/л, кольоровий показник 0,78. про яку анемію можна думати у даному випадку?
  2. У дитини 13 років в аналізі крові виявлено 17% еозинофілів. Яке обстеження треба провести для виявлення причини еозинофілії?

 

 

Відповіді:

На тести 1,3: 2.1; 3.2; 4.3.

 

Задачі:

  1. Залізодефіцитна анемія
  2. Кал на яйця глистів, найпростіших, соскоб на ентеробіоз

 


Дата добавления: 2015-09-18 | Просмотры: 449 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)