АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Суб'єкти фінансового ринку

ЛЕКЦІЯ №1

Тема:Фінансовий ринок як альтернативне джерело фінансування економіки

1.Суб'єкти фінансового ринку

2. Функції фінансового ринку

3.Поняття фіктивного капіталу та механізм його накопичення

4. Роль, місце і значення фінансового ринку в системі ринкових стосунків

5. Складові фінансового ринку

Суб'єкти фінансового ринку

Суб'єктами фінансового ринку є позичальники, інвестори та фінансові інститути.

Позичальники - фізичні або юридичні особи, які залучають грошові кошти кредиторів, щоб мобілізувати частину фондів, необхідну для розвитку бізнесу, і стають дебіторами(боржниками) перед інвесторами(кредиторами).

Інвестори - громадяни і юридичні особи України або іноземних держав, а також держави в особі їх урядів. Це суб'єкти інвестиційної діяльності, які приймають рішення про вкладення власних, позикових або притягнених майнових і інтелектуальних цінностей в об'єкти інвестування. Вони продають свої фонди на ринку, встановлюють плату за їх використання для того, щоб ці фонди приносили доход. Значить, інвестори можуть виступати в ролі вкладників, кредиторів, покупців. Права у усіх інвесторів незалежно від форми власності рівні, та здійснюють інвестиції у будь-які об'єкти є їх невід'ємним правом, що охороняється законом. З точки зору ринку фінансів це кредитори, які надають тимчасово бездіяльні грошові кошти, трансформуючи їх в позиковий капітал.

Фінансові інститути - це посередники, що забезпечують зустріч позичальника і інвестора(кредитора) на фінансовому ринку. Вони здійснюють трансформацію тимчасово вільних грошових коштів. Якщо інвестор діє самостійно, то він несе високі витрати, а при роботі з посередниками його витрачання звернення знижуються.

Фінансові інститути переймають на себе ризик неповернення грошей. Фінансовий посередник працює з більшою сумою, ніж окремий інвестор. В цьому випадку діє ефект великих чисел, і угода стає ефективнішою.

На схемі 3 відбита структура фінансових інститутів - посередників на фінансовому ринку.

 


Заощадження - це грошові фонди, які утворюються у суб'єктів ринкових стосунків після того, як вони здійснили усі свої витрати.

Інвестиції - усі види засобів, які вкладаються в об,єкти підприємницькою і іншій господарській діяльності з метою отримання доходу або досягнення соціального ефекту.

 


Дата добавления: 2015-09-18 | Просмотры: 373 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)