АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Особливості ринків що входять до складу фінансового ринку

Прочитайте:
  1. Анатомо-топографічні особливості плеври та легень.
  2. Анатомо-фізіологічні особливості системи травлення в дітей
  3. Види державних цінних паперів щодо їх позицій на ринку.
  4. Види та методи фінансового контролю
  5. Вікові й статеві особливості енергетичного обміну
  6. Динаміка та структура ринку готельних послуг Європейського макрорегіону.
  7. ЗАГАЛЬНІ КЛІНІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ХРОМОСОМНИХ ХВОРОБ.
  8. І. Поняття державних видатків, особливості відносин у галузі видатків
  9. І. Суть і значення фінансового контролю
  10. ІV. Умови та порядок прийняття до складу учасників Фонду, права та обов’язки учасників, умови та порядок їх виходу та виключення зі складу учасників Фонду.

Фінансові ринки дають можливість відкласти сьогоднішнє споживання, зібрати заощадження і направити їх в сферу підприємницького застосування. Розглядаючи економіку як кругообіг.

Фінансові ринки дають можливість відкласти сьогоднішнє споживання, зібрати заощадження і направити їх в сферу підприємницького застосування. Розглядаючи економіку як кругообіг.

Структуру грошового ринку можна представити так:

- обліковий ринок, на якому при угодах звертаються високоліквідні активи(векселі, чеки); гроші обмінюються на інші ліквідні активи за альтернативною вартістю, вимірюваною в одиницях номінальної норми відсотка;

- міжбанківський ринок, на якому притягуються і розміщуються міжбанківські кредити, зокрема кредити НБУ і комерційних банків;

- валютні ринки, які ефективно обслуговують внутрішній і міжнародний платіжний обіг за допомогою обміну однієї валюти на іншу у формі купівлі-продажу. Це складова частина грошового ринку, де "зустрічаються" попит і пропозиція на валюту. Бувають вільні валютні ринки(без обмежень) та сковані.

Особливість ринку капіталів полягає в специфічному характері товару. Цінні папери - це товар особливого роду. Не маючи власної вартості, вони можуть бути продані по високій ринковій ціні. Цінні папери можуть бути пов'язані з середньо - та довгостроковими банківськими кредитами. Це форма руху позикового капіталу наданого банками у позику на умовах забезпеченості, зворотності, терміновості. Функціями ринку капіталів виявляються акумуляція тимчасово вільних грошових коштів, їх перерозподіл, а також емісія грошових знаків в звернення через систему кредитування.

Субъекты с дефицитом средств Схема. Прямое финансирование и посредничество

Кожен елемент фінансового ринку впливає на усі інші ринки. Учасниками фінансового ринку є, з одного боку, індивіди, компанії, урядові органи, що розташовують вільними засобами і готові надати їх користувачеві, а з іншої - що потребують їх і готові сплатити за їх використання. На фінансовому ринку відбувається обмін грошей майбутніх на гроші сьогодення за посередництва банків. Це сприяє переходу фондів(схема).

 

 

Таблица 1 Основные элементы инфраструктуры финансового рынка
Биржи Фондовые, валютные
Компании Аудиторские, страховые, брокерские, трастовые, инвестиционные
Фонды Инновационный, государственного имущества, инвестиционный, регионального регулирования, научно-технических программ, стабилизационный
Комитеты и комиссии Антимонопольный комитет, комиссия по ценным бумагам
Центры Информационного и юридического обеспечения
Государственные инспекции Комиссия по ценным бумагам и фондовому рынку, налоговая администрация, страховой надзор
Другие организации Аукционы, коммерческие банки, аудиторские и консультационные фирмы, консалтинговые компании

 


Дата добавления: 2015-09-18 | Просмотры: 401 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)