АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Запобіжні заходи

Прочитайте:
  1. IV. Заходи в неблагополучному щодо лейкозу господарстві, фермі, стаді
  2. В районе улицы Крещатик в вечерне-ночное время происходят грабежи и драки, милиция боится заходить на Майдан. Киев, 11.03.2014
  3. Ветеринарно - санітарні заходи в пташнику
  4. Ветеринарно-санітарні заходи в неблагополучних щодо туберкульозу господарствах
  5. Види відшкодування шкоди та інші заходи реабілітації.
  6. Вкажіть заходи, які спрямовані на підготовку шлунково-кишкового тракту до ургентного оперативного втручання.
  7. Гігієна праці при роботі з пестицидами (види пестицидів, особливості дії та способів застосування, заходи безпеки та профілактики захворювань).
  8. Гігієна праці при роботі з пестицидами( види пестицидів, особливості дії та способів застосування, заходи безпеки та профілактики захворювань)
  9. Гігієна праці сільських механізаторів (умови праці, професійні шкідливості, можливі зрушення у стані здоровя та захворювання, заходи щодо профілактики)
  10. Гігієна праці сільських механізаторів (умови праці, професійні шкідливості, можливі зрушення у стані здоров’я та захворювання, заходи щодо профілактики).

a. Максимально швидко зупинити кровотечу.

b. Захистити пацієнта від погодних умов.

c. Залиште одяг та спорядження на пацієнті. якщо це можливо.

· Знімайте одяг та захисне спорядження пацієнта тільки при потребі (значні ушкодження) і на мінімальний час.

· Якнайшвидше замініть мокрий одяг сухим.

d. Пацієнт має бути в теплі.

· Часто витирайте і висушуйте пацієнта від усіх рідин (напр. крові, розчину з крапельниць, поту, дощу).

· Загорніть пацієнта у термоковдру (при наявності).

· Надягніть на голову пацієнта шапку, щоб запобігти переохолодженню.

· Для рідинної реанімації використовуйте засоби для зігрівання рідини або уже нагріту рідину, якщо наявна.

· Якщо температура тіла опускається нижче за нормальну температуру тіла пацієнта, прийміть заходи для того, щоб знову зігріти його.

· Загорніть пацієнта у велику кількість ковдр, покладіть зігріваючі предмети біля шиї, під пахвами, між ногами та біля долонь. Завжди кладіть між шкірою та зігріваючим предметом тканину якийсь матеріал, тому що переохолоджену шкіру можна легко обпекти при низькій температурі.

 

Закріплення пацієнта перед евакуацією є дуже важливим, щоб не завдати йому ще більше ушкоджень. Так само важливо закріпити будь-яке медичне спорядження, яке везтимуть разом з пацієнтом. Крапельниці (пакети та системи) легко висмикуються з тіла пацієнта під час перевезення. Інше спорядження, наприклад балони з киснем, може стати небезпечним, якщо його не закріпити. Особливо важливо це при завантаженні у «гарячій зоні» або коли евакуацію проводять під обстрілом.


Дата добавления: 2015-10-20 | Просмотры: 409 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)