АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Гетероцикли з конденсованими ядрами

Прочитайте:
  1. П’ятичленні гетероцикли з кількома гетероатомами
Представник:     індол Фізичні властивості: Безбарвна кристалічна речовина, розчиняється в гарячій воді, має неприємний запах, але в маалих концентраціях пахне приємно (запах жасміну). Хімічні властивості. 1. Утворення металічних похідних:   2 +2K –H22   2. Галогенування:   +SO2Cl2 -3O2 -HCl     3. М’яке окислення індолу дає індиго – синій барвник, не розчинний у вооді, лугах, розведених кислотах. При відновленні в лужних розчинах утворюється біле індиго, яким обробляють волокно. Наступне окислення білого індиго в порах тканини на повітрі дає синє забарвлення (кубове фарбування).
Способи одержання: 1. Внутрішньо молекулярна конденсація форміл-о-толуїдину:       2. Внутрішньо молекулярна конденсація різних інших о-заміщених анілінів з виділенням H2O:     -H2O    
Похідні індолу:
Гетероауксин – індолілоцтова к-та, яка утворюється при розкладі білків, є гормоном росту рослин. У великих концентраціях діє на рослини як сильна отрута.
Індооксил –кисневмісне похідне індолу, є проміжним продуктом промислового синтезу барвника індиго. Добувають конденсаццією аніліну з оксидом етилену. Існує у двох таутомерних формах – кетонній і енольній.

Пептиди – це аміди, що утворюються внаслідок взаємодії аміногруп і карбоксильних груп амінокислот, з утворенням пептидних (амідних) зв’язків.

Поліпептидами домовились вважати пептиди з молекулярною масою до 10 000, а пептиди з більшою молекулярною масою вважати білками.

, де - пептидний зв’язок.

Номенклатура Назву пептидів утворюють з назв амінокислот, щоо входять доо їх складу. При цьому всі амінокислоти в пептиді, за винятком останньої, яка має вільну карбоксильну групу, змінюють у закінченніназви букву “Н” на букву “Л”.
Методи синтезу поліпептидів:

гліцин аланін дипептид гліцил-аланіну

цистеїн трипептидгліцин-аланін-цистеїну

За Фішером:

дипептид аланінгліцину


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 410 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)