АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Взяття крові з вени за допомогою голки

Прочитайте:
  1. A. Загальний аналіз сечі, сечовина, креатинін, калій сироватки крові, УЗД нирок.
  2. E. Переливання крові
  3. А допомогою якого методу визначають функціональну здатність нирок?
  4. А. Визначити рівень тіреоїдних гормонів у плазмі крові, сканування щитовидної залози.
  5. А. Загальний аналіз крові, біохімічнии аналіз крові, посів крові на стерильність, формолову пробу.
  6. Алгоритм забору крові на дослідження методом ІФА
  7. Алгоритм обчислення за допомогою Microsoft Excel
  8. Антигени та антитіла груп крові системи АВО
  9. Білки плазми крові, їх функціональне значення ШОЕ.
  10. Білковий склад плазми крові.

1. Психологічну підготовку хворого, оброблення рук, накла­дання джгута, підготовку вени, оброблення ділянки шкіри зро­біть так само, як при здійсненні внутрішньовенної ін'єкції.

2. Муфту голки обхопіть за допомогою стерильної серветки і виконайте венопункцію.

3. Зніміть з муфти серветку й підставте пробірку так, щоб краплі крові стікали стінкою пробірки. Хворого в цей момент по­просіть злегка стискувати й розтискувати кулак.

4. Після одержання достатньої кількості крові зніміть джгут, до місця пункції прикладіть стерильний ватний тампон і видаліть голку з вени.

5. Закрийте пробірку стерильним гумовим корком і відправте матеріал до лабораторії.

Взяття крові з вени для бактеріологічного дослідження

Забір крові для бактеріологічного дослідження під час гаряч­ки необхідно здійснювати до початку антибактеріального хіміо­терапевтичного лікування або через 12—24 год після останнього введення антибактеріального препарату.

Флакони з поживним середовищем надають бактеріологічні лабораторії і їх можна зберігати у відділенні до потрібного мо­менту в холодильнику за температури +4, +6 °С. Перед взяттям крові флакон з поживним середовищем зігрівають за кімнатної температури.

1. Під час взяття крові з вени дотримуйтесь більш суворих правил асептики. Ретельно вимийте та обробіть руки, надягніть стерильні гумові рукавички.

2. Приготуйте спиртівку або зволожений 96% розчином ети-'іоного спирту тампон, який покладіть у металевий лоток, і сір­ники.

3. Психологічну підготовку хворого, накладання джгута, під­готовку вени, знезараження ділянки шкіри, венепункцію здійсніть так, як при внутрішньовенній ін'єкції. Не перевіряйте прохідність голки, щоб уникнути попадання мікроорганізмів із повітря.

4. Наберіть у шприц 5 мл крові.

5. Зніміть джгут, прикладіть до місця пункції стерильний ват­ний тампон і видаліть голку з вени.

6. Підпаліть спиртівку або проспиртований тампон, вийміть корок з флакона з рідким поживним середовищем, обпаліть гор­ловину флакона на полум'ї і, не торкаючись його стінок, влийте в нього кров.

7. Ще раз обпаліть горловину флакона, потім — стерильну час­тину корка і закрийте ним флакон. Усі дії проводьте якомога швидше й обережніше, щоб з навколишнього середовища у фла­кон не потрапили мікроби.

8. Якщо стоїть підключичний катетер, можна його використа­ти для отримання крові, але спочатку одним шприцом відбира­ють декілька мілілітрів крові, а потім другим набирають кров для дослідження.

9. Кров на білірубін, трансаміназу беріть у суху пробірку в кіль­кості 3—5 мл. Перед взяттям крові рекомендується одноденне голодування, не варто приймати аскорбінову кислоту.

10. Кров на RW беріть у кількості 3—5 мл у суху пробірку.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 598 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)