АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Тести формату А.

Прочитайте:
  1. I. Тестирование и консультирование
  2. III. ТЕСТИ ДЛЯ КРОКУ - 1
  3. Б – тести для контролю вихідного рівня знань.
  4. Б – тести для контролю вихідного рівня знань.
  5. Б). Тестовые задания для компьютерного тестирования
  6. Б). Тестовые задания для контрольного тестирования
  7. Б). Тестовые задания для контрольного тестирования
  8. Б. Тести
  9. Б. ТЕСТИ ДЛЯ САМОКОНТРОЛЮ
  10. Вазоактивный интестинальный пептид (ВИП, VIP).

 

1. У вагітної визначили групу крові. Реакція аглютинації еритроцитів відбулася зі стандартними сироватками груп 0αβ (І), Вα(ІІІ) та не виникла із сироваткою Аβ(ІІ). До якої групи належить досліджувана кров?

A. βα(ІІІ)

B. Аβ(ІІ)

C. 0αβ(І)

D. АВ0(IV)

E. Визначити неможливо

 

2. Під час визначення групи крові за системою АВ0 аглютинацію еритроцитів досліджуваної крові зумовили стандартні сироватки І та ІІ груп і не спричинила – ІІІ групи. Які аглютиногени містяться в цих еритроцитах?

A. А та В

B. А

C. В

D. С

E. D та С

 

3. Під час хірургічної операції виникла необхідність масивного переливання крові. Група крові потерпілого – В(ІІІ) Rh+. Донора з якою групою крові треба вибрати?

A. АВ(IV)Rh-

B. 0(I) Rh-

C. A(II)Rh+

D. B(III)Rh+

E. B(III)Rh-

 

4. У чоловіка, 45 років, через 3 роки після операції видалення шлунка вміст еритроцитів у крові становить 2,0*1012/л, Hb – 85 г/л, кольоровий показник – 1,27. Порушення всмоктування якого вітаміну спричинило зміни еритропоезу?

A. С

B. В12

C. А

D. Р

E. В6

 

5. Під час визначення групи крові за системою АВ0 за допомогою стандартних сироваток було отримано такі результати: аглютинація відбулася в сироватках І та ІІ груп і не відбулася в сироватці ІІІ групи. Яка група досліджуваної крові?

А. АВ(IV)

B. A(II)

C. B(III)

D. 0(I)

E.Неможливо визначити

 

6. Під час визначення групової належності крові за системою АВ0 аглютинацію еритроцитів досліджуваної крові спричинили стандартні сироватки І і ІІ груп та не зумовила ІІІ групи. Якою є група крові?

A. 0αβ(І)

B. Аβ(ІІ)

C. АВ0(ІҮ)

D. Вα(ІІІ)

E. неможливо визначити

 

7. Жінка з групою крові АВ(ІV) Rh-, яка має трирічну дитину з групою крові АВ(IV) Rh+, доставлена в лікарню з посттравматичною кровотечею. Необхідне переливання крові. Яку групу з тих, що є в наявності можна перелити?

A. АВ(ІV) Rh-

B. 0(І)Rh-

C. А(ІІ)Rh+

D. А(ІІ) Rh+

E. АВ(ІV) Rh+,

 

8. Хворому К., 56 років, з відкритим переломом лівого стегна, проводяться протишокові заходи. Лікар визначив за допомогою стандартних сироваток групу крові і отримав такий результат: 0(І) – аглютинація, А (ІІ) – аглютинація, В (ІІІ) – відсутність аглютинації. Яка група крові у постраждалого?

A. В (ІІІ)

B. 0 (І)

C. А (ІІ)

D. АВ (ІV)

E. -

 

9. У хворої 45 років, що готується до операції з приводу вузлового зобу ІІІ ст., при визначенні групової належності крові виявлена аглютинація з сироватками ІІ і ІІІ групи. Аглютинації з сироваткою І групи немає. Оцініть наслідок визначення:

A. Перша група крові

B. Помилка у визначенні

C. Друга група крові

D. Третя група крові

E. Четверта група крові

 

10. Хворий Г., 25 років, доставлений у приймальне відділення з травматичною ампутацією стегна. Загальмований, блідий. У верхній третині стегна накладений джгут. Лікар визначив за допомогою стандартних сироваток групу крові і отримав такий результат: 0(І) – аглютинація, А (ІІ) – відсутність аглютинації, В(ІІІ) – аглютинація. Яка група крові у постраждалого?

A. 0(І)

B. А(ІІ)

C. В(ІІІ)

D. АВ(ІV)

E.

 

11. Хворому К., 56 років, з відкритим переломом лівого стегна, проводяться протишокові заходи. Лікар визначив за допомогою стандартних сироваток групу крові і отримав такий результат: 0(І) – аглютинація, А(ІІ) – аглютинація, В(ІІІ) – відсутність аглютинації. Яка група крові у постраждалого?

A. 0(І)

B. А(ІІ)

C. АВ(IV)

D. В(ІІІ)

E.

 

12. Хворий У., 37 років, доставлений у відділення у непритомному стані. Працюючи, одержав удар колодою у живіт. Підозрюється внутрішньочеревна кровотеча, пошкодження внутрішніх органів. Готуються до термінового оперативного втручання. Лікар визначив за допомогою стандартних сироваток групу крові і отримав такий результат: 0(І) – відсутність аглютинації, А(ІІ) – відсутність аглютинації, В(ІІІ) – відсутність аглютинації. Яка група крові у постраждалого?

A. 0(І)

B. А(ІІ)

C. В(ІІІ)

D. АВ(IV)

E.

 

13. При визначенні груп крові виявилась позитивною реакція ізогемаглютинації із стандартними сироватками А(ІІ) і В(ІІІ) груп і негативною – із 0(І) і АВ(IV) груп. Про що свідчить даний результат?

A. Про непридатність стандартних сироваток

B. Про першу групу крові

C. Про другу групу крові

D. Про третю групу крові

E. Про четверту групу крові

 

14. У хворого С., 54 років, внутрішня кровотеча. Йде операція. При визначенні групи крові аглютинація настала в першій та третій краплях двох серій стандартних гемаглютинаційних сивороток. Яка група крові у хворого?

A. 0(І)

B. В(ІІІ)

C. А(ІІ)

D. АВ(IV)

E. Визначення слід повторити

 

Правильні відповіді:

1 – В 2 – D 3 – D 4- B 5 – C 6- D 7 – A

8 – A 9 – B 10 – B 11 – D 12 – A 13 – A 14 – C

 

 

Література.

Основна:

1. Черенько М.П. Загальна хірургія. Київ “Здоров’я”, 2004.- 375 с.

2. Закони України про охорону здоров¢я. /Під ред. Москаленко В., Костицької В.- Тернопіль.: Укрмедкнига. 2000. 464 с.

3. Жученко С.П., Желіба М.Д., Хіміч С.Д. Загальна хірургія. "Здоров’я", Київ, 1999, 478 с.

4. Нетяженко В.З., Сьоміна А.Т., Присяжнюк М.С.. Загальний та спеціальний догляд за хворими. – К.: Здоров’я. 1993. – 303 с.

 


Додаткова:

1. Гостищев В.К. «Общая хирургия».- М.:Медицина, 1993.- 620 с.

2. Чепкий Л.П."Анестезиология и реанимация", 1978. 243 с.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 759 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)