АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

С. Знижений систолічний.

Д. Знижений діастолічний.

Е. Без змін.

 

39. Хвора Л., 37 років скаржиться на виражену задишку, перебої в серці, що з’явилися на протязі 3-х днів. Хворіє ревматизмом з шкільних років, останні 10 років за медичною допомогою не зверталася. При огляді яскравий румянець на щоках, слизова губ ціанотичного кольору. При пальпації прикардіальної області в ділянці абсолютної тупості серця пальпується діастолічне “котяче муркотіння”. При аускультації вислуховується трьохчленна мелодія серця, перший тон посилений. На ЕКГ – миготлива аритмія. Який діагноз вірогідний у даної хворої?

А Серцева недостатність.

В. Міокардит.

С. Ревматизм, мітральний стеноз.

Д. Загострення хронічного бронхіту.

Е. Ревматизм, недостатність клапанів аорти.

 

40. Хворий 32 років скаржиться на головні болі, головокружіння, періодичні запаморочення, відчуття пульсації в вискових ділянках. З анамнезу відомо, що в шкільні роки був на обліку у ревматолога, вислуховували “шум у серці”. Не обстежувався, не лікувався. При обстеженні – хворий блідий, виражена пульсація сонних артерій. При дослідженні пульс 90 уд. за 1хв, ритмічний, швидкий. Аускультативно І і ІІ тони послаблені, в точці Боткіна грубий діастолічний шум. Про яке захворювання іде мова?

А. Недостатність аортальних клапанів.

В. Артеріальну гіпертонію.

С. Стеноз гирла аорти.

Д. Міокардит.

Е.Тиреотоксикоз.

 

 

41. У хворого 45 років задишка, при аускультації серця на верхівці визначається діастолічний шум, хлопаючий перший тон, тон відкриття мітрального клапана. Що можна виявити при пальпації грудної клітки?

А. Венозна пульсація.

В. «Серцевий горб».

С. Надчеревна пульсація.

Д. «Котяче муркотіння».

Е. Слабке голосове тремтіння.

 

42. У хворого під час аускультації лікар виявив над верхівкою ослаблення І тону та систолічний шум, який проводиться у пахвову ділянку ліворуч. Про яку ваду серця можна думати?

А.. Мітральний стеноз.

В. Аортальна недостатність.

С. Стеноз устья аорти.

Д. Тристулкова недостатність.

Е Мітральна недостатність.

 

43. В кардіологічне відділення госпіталізовано хворого із скаргами на біль за грудиною. Стан важкий, холодний піт, пульс аритмічний, АТ 140/90 мм.рт.ст. На ЕКГ в V1 -V3 QS. Про яке захворювання треба думати?

А. Інфаркт міокарда.

В. Ішемічна хвороба серця.

С. Гіпертонічна хвороба.

Д. Виразкова хвороба.

Е. Міокардит.

 

44. Хворий скаржиться на непритомність. При огляді-шкіра бліда, «серцевий горб», «танець каротид», симптом Мюссе. Позитивний пульс Квінке. Аускультативно – діастолічний шум на аорті. Який пульс буде у хворого?


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 511 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)