АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

В. Ателектаз («німа легеня»).

Прочитайте:
  1. Ателектаз бывает: (выберите несколько правильных ответов)
  2. АТЕЛЕКТАЗ И КОЛЛАПС ЛЕГКИХ
  3. Почему при остром панкреатите в легких нередко образуются ателектазы?
  4. Синдром компрессионного ателектаза.
  5. Синдром обтурационного ателектаза.
  6. Характеристика понятий: плеврит, пневмония, бронхит, бронхиальная астма, пневмосклероз, эмфизема, ателектаз, пневмоторакс, гидроторакс, гемоторакс.

С. Пневмонія.

Д. Бронхоспазм.

Е. Інфаркт легень.

 

28. У хворого, що лікується з приводу крупозної пневмонії, припокращенні стану хворого та зміні дихання з бронхіального на змішане везикуло-бронхіальне лікар почув крепітацію. Коли прослуховуємо крепітацію?

А. На вдосі і видосі.

В. На видосі.

С. На висоті вдоху.

Д. Після покашлювання.

Е. При затримці дихання.

 

29. До дільничного лікаря звернувся хворий зі скаргами на субфеб­рильну гарячку в межах 37,3 - 38°С, кашель з незнач­ним виділенням харкотиння слизистого характеру, болі в груд­ній клітці, більш виражені при кашлі в нижніх відділах легень, пітливість, слабість. Захворювання почалося гостро після значного переохолодження.

Об’єктивно: частота дихання 18 в 1 хв. Голосове тремтіння одна­кове, не змінене. Перкуторно - ясний легеневий звук, поля Креніга і рухомість легеневого краю в межах норми. Аускультативно прослухову­ється жорстке дихання, сухі дискантові гудячі і дзижчаті хрипи, пооди­нокі незвучні хрипи. Ваш діагноз?

А. Вогнищева пневмонія.

В. Гострий бронхіт.

С. Сухий плеврит.

Д. Хронічний бронхіт.

Е. Бронхоектатична хвороба.

 

30. Хвора Н., завезена в терапевтичне відділення відділкової лі­кар­­ні у важкому стані. Захворіла гостро. Вечером почався си­льний оз­ноб, гарячка протягом короткого часу піднялася до 400 С, з’явився колю­чий біль при диханні в правій половині грудної клітки, задишка, про­фуз­не потіння і слабість. Об’єктивно: на губах - герпетичний висип, гарячко­вий рум’янець на правій щоці, задишка, пітливість. Темпера­тура 390 С, тахікардія. Виявлено синдром ущільнення легеневої тканини. Який збудник є найбільш частим етіологічним фактором крупоз­ної пневмонії?

А. В-гемолітичний стрептокок.

В. Стафілококи.

С. Спірохети.

Д. Пневмокок Френкеля І, ІІтип.

Е. Диплобацила Фрідлендера.

 

31. У пульмонологічне відділення поступив пацієнт зі скаргами на напади ядухи, що з’явилися на фоні повного здоров’я, піс­ля того як в день народження йому подарували персидського котика. Раніше котів у домі не було. Напади характеризуються затрудненим видохом, свистячими і дзижчатими хрипами на відста­ні, малопродуктивним кашлем, знімаються інгалятором з астмопентом.

Об’єктивно: бронхообструктивний синдром. Які етіопатогенетичні фактори спричинюють напади бронхіаль­ної астми?

А. Змінена імунологічна реактивність по І типу реагінової чутливості та ІV по типу реакції Кумбса.

В. Патологічна реакція парасимпатичної нервової системи.

С. В-адренергічна блокада.

Д. Зацікавлення наднирників і гормональні зрушення повязані з ними.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 592 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)