АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

А. Крупозної пневмонії.

ТЕМА: Тестовий контроль по типу крок-1 з пропедевтики внутрішніх хвороб.

І. Кількість навчальних годин: 2

ІІ. Навчальні цілі заняття:

Засвоїти основні причини, патогенетичні механізми, ознаки, дані огляду, фізичних (пальпації, перкусії, аускультації) та лабораторно-інструментальних методів дослідження при захворюваннях внутрішніх органів.

ІІІ. Цілі розвитку особистості: засвоєння основних принципів медичної етики, естетики, деонтології та їх дотримання при роботі з хворими на захворювання внутрішніх органів; навчання студентів послідовно, методично правильно проводити опитування та обстеження хворих з різною патологією, звернувши увагу на виявлення основних етіологічних факторів.

ДИХАЛЬНА СИСТЕМА:

 

1. У хворого скарги на кашель з незначною кількістю слизисто-гнійного харкотиння, субфебрильна гарячка, біль у грудній клітці зліва. При цьому у хворого об’єктивно голосове тремтіння посилене зліва, перкуторний звук вогнищево притуплений, аускультативно дихання змі­шане, везикуло-бронхіальне.

Коли посилюється голосове тремтіння?

А. При ущільненні легеневої тканини запального характеру.

В. При запальному процесі в бронхах (бронхітах).

С. При емфіземі легень.

Д. При ексудативному плевриті над ексудатом.

Е. При сухому плевриті.

 

2. Після переохолодження у хворого різко піднялася гарячка до 40°С, що супроводжувалася ознобом і різкими колючими болями в грудній клітці справа. До лікаря звернувся аж на 4 день, оскільки самоліку­вання не да­ло ефекту, тримається висока гарячка, задуха, колючі болі в грудній клітці та кашель з виділенням "іржавого" харкотиння. За­гальний стан погіршився.

При об’єктивному обстеженні хворого права половина грудної клі­тки відстає в акті дихання, частота дихання 32 за І хв. Голосове тремтіння посилене нижче кута правої лопатки. Там же перкуторно притуплення над нижньою долею. Для якого захворювання характерне “іржаве” харкотиння?

А. Крупозної пневмонії.

В. Гострого бронхіта.

С. Бронхіальної астми.

Д. Абсцесу легенів.

Е. Сухого плевриту.

 

3. У пульмонологічне відділення поступив хворий зі скаргами на напад ядухи, що не знявся після повторних внутрішньовенних введень еуфіліну, строфантину, введення адреналіну. Напад продовжується майже 6 годин. Хворий у вимуше­ному положенні ортопное, надсадно кашляє, відхаркує дуже ма­лу кількість в’язкого слизистого харкотиння. На віддалі чу­ти свистячі і дзижчачі хрипи.

При об’єктивному обстеженні виявлено бронхо-обструктивний синдром. Що може спричинити бронхообструктивний синдром?

0А. Обструктивний бронхіт.

В. Звуження трахеї, великих бронхів.

С. Бронхоспазм.

Д. Бронхіальна астма.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 370 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)