АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

B. Послаблений ІІ тон на аорті, діастолічний шум над аортою і в т. Боткіна-Ерба.

Прочитайте:
  1. В. Грубий систолічний шум на аорті, який посилюється при піднятті рук вгору.
  2. Діастолічний шум у другому міжребір’ї зправа вислуховується у разі

C. Ослаблений І тон на верхівці, посилений ІІ тон на аорті, систолічний шум на верхівці, систолічний шум над аортою.

D. Ослаблений І тон на верхівці серця, посилений ІІ тон над легеневою артерією, додатковий ІІІ тон в діастолу.

E. Не змінена звучність тонів, наявність додаткового тону в ситолу, ситолічний шум на верхівці.

 

54. Хворий 49 років, шофер, поступив у кардіологічну клініку зі скаргами на стискаючі болі за грудиною, що віддають у ділянку шиї, які виникли дві години тому, слабість. Валідол і нітрогліцерин не дали ефекту, стан при поступленні важкий. Шкіра бліда, волога. Тони серця ослаблені, ЧСС – 96/хв., АТ – 110/70мм рт.ст. Живіт м’який, печінка не збільшена. Набряків немає. Який попередній діагноз?

A. Гострий інфаркт міокарда.

B. Стенокардія спокою.

C. Тромбоемболія легеневої артерії.

D. Нейро-циркуляторна дистонія.

E. Гострий міокардит.

 

55. Хвора 46 років, скарги на стискуючі болі за грудиною з ірадиацією у ліву руку, при фізичному навантаженні, що з¢явились близько 1 року. 1 місяць тому – двічі непритомніла. Об¢єктивно ЧСС 80/хв, АТ 140/90 мм рт ст. Грубий систолічний шум у ІІ міжреберії зправа від грудини, в яремній ямці, на сонних артеріях. Для якої вади найбільш характерна така аускультативна картина?

A. Недостатність тристулкового клапану.

B. Пролапс мітрального клапану.

C. Коарктація аорти.

D. Стеноз гирла аорти.

E. Недостатність аортального клапану.

 

56. Хворий 22 років звернувся до лікаря зі скаргами на почуття нестачі повітря, задишку при незначному фізичному навантаженні та в стані спокою, перебої в роботі сердця. Відомо, що хворий в дитинстві часто хворів ангінами. Два роки тому, вперше було виявлено мітральну ваду серця з перевагою стенозу. Об¢єктивно: ЧСС 110/хвилину, АТ 100/60 мм рт ст. На ЕКГ: ритм неправильний. Зубець Р відсутній, спостерігається хвиля f. Правограма. Комплекс QRS без суттєвих змін. Яке порушення ритму спостерігається у хворого?

A. Миготлива аритмія.

B. Шлуночкова тахікардія.

C. Суправентрикулярна тахікардія.

D. Тріпотіння передсердь.

E. Суправентрикулярна екстрасистолія.

 

57. На передній оглядовій рентгенограмі органів грудної порожнини хворого, який на протязі багатьох років лікується з приводу фіброзно-кавернозного туберкульозу легень, виявлені з боку серця наступні зміни: розміри його не збільшені, по лівому контуру значно вибухає друга дуга, в лівій косій проекції визначається значне збільшення правого шлуночка. Чим обумовлені такі зміни серця?

A. Стенозом мітрального отвору.

B. Недостатністю мітрального клапану.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 585 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)