АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Е. Все вище перечислене.

 

4. Хвора Н. поступила у терапевтичне відділення відділкової лікар­ні у важкому стані. Захворіла гостро. Ввечері почався сильний озноб, гарячка протягом короткого часу піднялася до 400 С; з´явився колючий біль при диханні в правій поло­вині грудної клітки, задишка, профузне потіння і слабість. Об’єктивно: на губах – герпетичний висип, га­рячковий рум´янець, задишка, пітливість. Температура - 390 С, тахікардія. Права половина грудної клітки відстає в акті дихання. Час­тота дихань - 36 за І хв. Об’єктивно виявляється синдром ущільнення легеневої тканини. Яка рентгенологічна картина характерна при крупоз­ній пнев­монії?

А. Підсилений легеневий рисунок.

В. Вогнищеві затемнення декількох часточок (дольок), що злива­ються.

С. Затемнення частки (долі).

Д. Неправильної форми затемнення з ділянками просвітлення.

Е. Підвищена повітряність і підсилення рисунку коренів.

 

5. Хворий Г., 34 роки, поступив у лікарню зі скаргами на біль у правій половині грудної клітки, гарячку 380С, різку загальну слабість.

При огляді - асиметрія грудної клітки за рахунок збільшення правої половини. Права половина грудної клітки відстає у акті дихан­ня. Пальпаторно голосове тремтіння справа не проводиться. Перкуторно - тупий звук в нижньо-латеральному відділі грудної клітки. Аускультатив­но - в нижньо-латеральному відділі грудної клітки дихання не прослухо­вується. Яка зміна перкуторного звуку відмічається вище лінії Елліс-Дамуазо?

А. Ясний легеневий звук.

В. Тупість.

С. Притуплення перкуторного звуку.

Д. Тимпанічний звук.

Е. Притуплений з тимпанічним відтінком.

 

6. Хворий скаржиться на біль у правій половині грудної клітки, сухий кашель, задишку, гарячку 38,50С, загальну слабість.

Об’єктивно підтверджено діагноз правобічної крупозної пневмонії. Яке харкотиння характерне при даній патології?

А. У вигляді малинового желе.

В. Слизове.

С. Слизове з прожилками крові.

Д. ”Повним ротом”.

Е. ”Іржаве”.

7. Хворий М., 78 років, на протязі 10 років хворіє цукровим діабетом II типу. Госпіталізований зі скаргами на підвищення температури тіла до 38,6°С, озноби, кашель з виділенням великої кількості слизисто-гнійного харкотиння з домішками крові, задишку. Захворів гостро, за тиждень, була діагностована лівостороння нижньодольова пневмонія. Лікування ампіциліном привело до деякого позитивного ефекту. Але на 7-й день хвороби відмічено різке погіршення стану: підйом температури тіла до 38,6°С, озноб, збільшення задишки, значне збільшення кількості харкотиння, поява в ньому домішок крові. Що є найбільш імовірною причиною стану, який розвився у хворого?

А. Розвиток гострого легеневого серця.

В. Розвиток запального інфільтрату в правій легені.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 395 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)