АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Вплив алкоголю на печінку

Прочитайте:
  1. II. Захворювання, викликані впливом промислових аерозолів
  2. Адаптаційний синдром – це комплекс реакцій адаптації людини у відповідь на значні за силою і тривалістю несприятливі впливи (стресори).
  3. Види адаптації І фактори, які впливають на неї (на розвиток позитивного ставлення до роботи, задоволеності роботою)
  4. Визначте фактори середовища, які впливають на генетику таланту і обдарованості.
  5. Віддалений вплив грудного вигодовування на здоров'я матері та дитини
  6. Властивості гормонів та їх основні впливи. Механізм дії гормонів на клітини організму.
  7. Вплив алкоголю на нервову систему; утримання алкоголю в крові.
  8. Вплив алкоголю на організм людини
  9. Вплив анестезії, рибничих процесів і втрати луски

Вплив алкоголю на серце

Алкоголізм та його наслідки для серця вельми негативні і небезпечні, оскільки серце є головним органом, за допомогою якого здійснюється кровообіг в нашому організмі, при попаданні алкоголю в кров воно першим отримує на себе удар. За статистикою, більше третини всіх смертей від хвороб серця пов'язано з вживанням алкоголю. Переганяючи кров наповнену алкоголем, воно працює в посиленому режимі, при цьому навантаження на нього зростає в кілька разів, саме тому у людей в стані алкогольного сп'яніння спостерігається прискорене серцебиття, при цьому відбувається порушення нормального кровообігу, підвищується кров'яний тиск, що веде до руйнування найдрібніших кровоносних судин. Саме наочне тому підтвердження це почервоніння в області носа у часто питущих людей і почервонілі очні білки, як правило, на ранок після прийняття дози алкоголю. Алкоголь викликає в досить ранньому віці серцево-судинні захворювання, вже в 35 - 40 років питущі люди починають відчувати ознаки гіпертонії, помічають перебої в роботі серця, або неприємні поколювання. Все це із за того, що серце під впливом алкоголю помітно слабшає, покривається жиром і йому стає все важче переганяти цілодобово кров. Звідси інфаркти та інсульти, які нерідко призводять до передчасної смерті людей у досить молодому і продуктивному віці.

Вплив алкоголю на печінку

Печінка - це головна "очисна споруда" організму, все, що потрапляє в кров, проходить через неї, і всі шкідливі речовини, які опинилися в нашій крові, нейтралізуються саме всередині печінки. Як і серце, печінка працює без перерв цілодобово, переганяючи через себе величезні кількості крові, тому вплив алкоголю на печінку один з найбільш згубних. Говорячи про негативний вплив алкоголю на печінку, зазвичай мається на увазі три основні стадії: жирова дистрофія; алкогольний гепатит; цироз печінки - остання стадія, яку можна вважати смертним вироком. Жирова дистрофія при вживанні алкоголю починається досить швидко, і зустрічаються у людей, які споживають алкоголь, як їм здається в помірних кількостях. При цьому мало хто вважає випиту ввечері пляшечку пива або 50 грам перед обідом взагалі вживанням алкоголю, але при щоденному такому споживанні є всі шанси перейти на початкову стадію проблем з печінкою. Ожиріла печінка збільшується в розмірах, але це не означає, що вона починає краще працювати, а зовсім навпаки, її робоча функція знижується, оскільки клітини не встигають відновлюватися, в підсумку шкідливі речовини в крові нейтралізуються набагато слабкіше, що не може не впливати на стан всього організму в цілому. Ожиріння печінки, більшою чи меншою мірою присутнє у переважної більшості людей, які вживають алкоголь в помірних дозах, і при повній відмові від алкоголю з часом є всі шанси на повне її одужання. Багато людей споживають алкоголь у великих дозах, що не може витримати їх печінка, оскільки не кожна людина знає свої можливості і попросту не може вчасно зупинитися, і захоплення алкоголем переростає в залежність, що розцінюється як хвороба, і одна з головних небезпек такої хвороби є алкогольний гепатит. Згодом, ожиріла і збільшена печінка не здатна розщеплювати алкоголь, тканини запалюються і починається її руйнування, тупий біль, нудота і блювота вірні ознаки алкогольного гепатиту. В цьому випадку потрібно негайне лікування, в іншому випадку вплив алкоголю на печінку переросте в останню стадію - цироз. Коли руйнування печінки не зупинити, вона перестає виконувати свої функції, що неминуче веде до її повної зупинки, а як наслідок - раптова смерть.

Вплив алкоголю на нирки
Роль нирок в організмі не менш важлива, ніж роль печінки. Вони виконують роль фільтра і виводять з організму велику частину відпрацьованих продуктів життєдіяльності і є головним органом сечовидільної системи. Вплив алкоголю на нирки не менш згубний ніж на всі інші органи, оскільки токсини виходять внаслідок переробки алкоголю печінкою, які перед тим як вийти з організму, проходять через нирки. Вплив алкоголю супроводжується постійною інтоксикацією нирок, а з часом знижує їх функції, що веде до недостатнього виведення з організму залишкових продуктів життєдіяльності. В результаті відбувається отруєння організму, зниження імунітету, з'являється сприятливе середовище для розмноження вірусів і появи багатьох хвороб, які зазвичай навіть не пов'язують з погіршенням роботи нирок. Крім того, відбувається підрив роботи всієї сечовидільної системи, з'являється ризик виникнення каменів у нирках і злоякісних пухлин, які можна усунути тільки шляхом хірургічного втручання, а в багатьох випадках пухлини діагностуються вже на стадії, коли їх усунення вже неможливе, що неминуче веде до втрати нирки або до смертельного результату.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 319 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)