АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Віддалений вплив грудного вигодовування на здоров'я матері та дитини

N Сучасними науковими дослідженнями доведено, що ризик розвитку у майбутньому ожиріння, атеросклерозу, цукрового діабету, хронічних захворювань органів травлення значно нижчий, ніж у дітей, які годувались штучними сумішами.

n Природнє вигодовування позитивно впливає і на здоров'я матері. В першу чергу сприяє нормальному перебігу післяпологового періоду (зменшує ризик кровотеч, анемії, гнійно-септичних захворювань). Грудне вигодовування – це надійний фізіологічний метод запобігання непланової вагітності. Воно сприяє профілактиці мастопатій, пухлин молочних залоз, матки і яєчників у майбутньому.

N І, нарешті, тільки годуючи дитину грудьми, жінка відчуває ні з чим незрівняне щастя материнства.

ВЕДЕННЯ ГРУДНОГО ВИГОДОВУВАННЯ

N Принципово важливою умовою успіху лактації в цілому є раннє прикладання новонародженого до грудей матері після пологів.

N Раннє прикладання забезпечує продовження біологічного зв'язку матері і дитини, адаптацію новонародженого до навколишнього середовища та позаутробного життя за рахунок шкіряного контакту та поступлення з молозивом великої кількості захисних факторів, заселення шкіряних покривів, слизових оболонок шлунково-кишкового тракту дитини мікроорганізмами матері, які формують необхідний біоценоз у новонародженого.

Протипоказання до раннього прикладання дитини:

n З боку матері:

n - тяжкі інфекційні і соматичні захворювання в стадії загострення або декомпенсації;

n - оперативне розродження;

n - кровотеча в пологах;


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 522 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)