АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

N Підчас заживлення раньової поверхні, в ній утворюється вал з лейкоцитів (грануляційний вал), який перешкоджає проникненню мікробів в матку.

Прочитайте:
  1. Будова і функції лейкоцитів. Імунітет та імунна система
  2. Де утворюється чоловічий статевий гормон тестостерон?
  3. Еміграція лейкоцитів – це вихід лейкоцитів із кровоносних судин у осередок запалення.
  4. Методи визначення чутливості мікробів до антибіотиків. Поняття про бактерицидну та бактеріостатичну дію, їх визначення.
  5. Розподіл лейкоцитів в організмі
  6. Як утворюється загальна печінкова протока?

N Епітелізація внутрішньої поверхні матки завершується до 9 – 10 дня, відновлення усієї слизової ендометрію на 6 – 7 тижні, в місці плацентарної площадки на 8 тижні після пологів.

ЛОХІЇ (lochia-роди)

N В процесі заживлення внутрішньої поверхні матки, з'являються післяпологові виділення – лохії (lochia-роди), які являють собою раньовий секрет. Характер лохій не протязі післяпологового періоду змінюється відповідно до процесів очищення і заживлення внутрішньої поверхні матки.

n В перші дні поряд з розпавшимися частинками децидуальної тканини лохії містять значний домішок крові. Такі лохії називають – "кровянисті".

N З 3–4-го дня лохії набувають кровянисто-серозного характеру, а по мірі зменшення кількості еритроцитів серозно-кровянистого і серозно-сукровичного характеру. До 10 дня лохії стають світлими, рідкими, без домішок крові – серозні. З третього тижня вони слизові за рахунок функціонування залоз шийки матки. На 5 – 6 тижні виділення з матки припиняються.

N Загальна кількість лохій в перші 8 днів післяпологового періоду досягає 500 – 1400 г, реакція їх лужна, запах специфічний (прілий).

Ведення післяпологового періоду.

N Породіля повинна дотримуватися певного режиму, який сприяє правильній інволюції статевих органів, заживленню раньових поверхонь, нормальній функції усіх органів і систем.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 492 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)