АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

N На шкірі відсутня сироподібна змаска

n Шкіра суха з ознаками мацерації, ручки і стопки набувають вигляду "банних".

N Пуповина дрябла, з сірувато-зеленуватим відтінком.

N Плід гірше адаптується при народженні.

N Рефлекси підвищені.

Лактація (Lactatio) – це процес виділення молока молочною залозою.

Повний цикл лактації включає:

N мамогенез (розвиток залози)

N лактогенез (виникнення секреції молока після пологів)

N лактопоез (розвиток і підтримка виділення молока).

N Процес лактації, який має фази продукції і виведення молока знаходиться під контролем складного регуляторного механізму, в якому приймають участь нервова система, різні гормони, медіатори.

N Почавши свій розвиток ще в антенатальному періоді, молочна залоза досягає морфологічної зрілості під час вагітності.

N Розвиток активної форми лобуло-альвеолярного апарату, спроможного синтезувати компоненти молока, регулюється перш за все статевими гормонами (естрогенами, прогестероном), а також плацентарним лактогеном і пролактином. Останній синтезується при вагітності в гіпофізі матері і плода, плаценті. Саме тому для підготовки до майбутньої лактації велике значення має стан функції фетоплацентарного комплексу під час вагітності.

n Молозиво – це густа жовтувата рідина лужної реакції, що містить білки, жирові крапельки, епітеліальні клітини з залозистих пухирців і молочних протоків і "молозивні тільця" – великі округлі клітини, з жировими включеннями. Молозиво багате на білки і солі, в ньому менше вуглеводів, ніж в молоці. В ньому є вітаміни, ферменти, антитіла, які необхідні новонародженому.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 437 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)