АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

N Новонароджена дитина не виноситься з пологового залу до моменту переведення разом із матір'ю у палату спільного перебування.

N Доношеним називається плід, народжений в терміні від 37 до 41 тижня вагітності.

N Плід вважається недоношеним при терміні гестації від 22 до 36 тижнів. До 22 тижнів – це викидень (аборт). (Якщо плід, що народився до 22 тижнів прожив 7 діб, то його переводять в групу живонароджених, що народились при передчасних пологах).

N Переношеним вважається плід, що народився в терміні гестації після 41 тижня.

N Зрілим вважається плід, якщо у нього всі органи і тканини досягли такого розвитку, коли він може самостійно існувати після народження.

N Для незрілого плода функціонально характерна вялість, сонливість, зниження м'язевого тонусу, слабкий крик, недорозвиток ковтального і смоктального рефлексів, порушення терморегуляції).

Зрілість плоду

визначається по сукупності таких ознак:

N Довжина (ріст) новонародженого становить 48 – 57 см (середній 50 – 52 см), маса тіла 3200 – 3500 г (від 2500 до 5000 г).

N Груди випуклі

N Пупкове кільце знаходиться на середині між лобком і мечевидним відростком.

N Шкіра блідо-рожева, підшкірний жировий шар добре розвинутий, на шкірі залишки сироподібної змазки.

N Пушок є тільки на плечах і верхній частині спинки, довжина волосся на голові досягає 2 см, добре виражені брови і вії.

N Нігті знаходяться за кінчиками пальців.

N Вушні раковини і носові хрящі упругі.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 515 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)