АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Базовий рівень знань та вмінь.

Прочитайте:
  1. IV рівень надання медичної допомоги (УДСЛ, ІПАГ та інші НДІ)
  2. VI Система навчаючих завдань для перевірки кінцевого рівня знань
  3. А. Визначити рівень тіреоїдних гормонів у плазмі крові, сканування щитовидної залози.
  4. Б – тести для контролю вихідного рівня знань.
  5. Б – тести для контролю вихідного рівня знань.
  6. Базовий рівень знань та вмінь
  7. Базовий рівень підготовки
  8. Базовий рівень підготовки
  9. Базовий рівень підготовки
  1. Анатомія і морфологія рослин (“Медична ботаніка” ІІ курс).
  2. Систематика рослин (“Медична ботаніка,” ІІ курс).

3. Фізичні методи досліджень (“Фізична хімія” ІІ курс).

4. Хімічні методи досліджень (“Аналітична хімія” ІІ курс).

Обладнання і матеріали: пробірки, скляні палички, ваги аналітичні, колби, фільтрувальний папір, водяна баня, спиртівка, гербарні зразки лікарських рослин та лікарської рослинної сировини, мікроскопи, предметні та покривні скельця, препарувальні голки.

Реактиви: етанол (70%, 96%), гліцерин, натрію гідроксид, хлоралгідрат.

 

Хімічний аналіз ЛРС, що містить вітаміни

Робота І. Визначити кількісний вміст кислоти аскорбінової в плодах шипшини. Зробіть висновок про відповідність вмісту кислоти аскорбінової в досліджуваній сировині вимогам ДФ ХІ.

Методика. Із грубо подрібненої аналітичної проби плодів шипшини беруть наважку масою 20 г, поміщають у фарфорову ступку, де ретельно розтирають з скляним порошком (приблизно 5 г), поступово додаючи 300 мл води, і настоюють 10 хв. Потім суміш розмішують і витяжку фільтрують. В конічну колбу ємкістю 100 мл вносять 1 мл отриманого фільтрату, 1 мл 2% розчину кислоти хлористоводневої, 13 мл води, перемішують і титрують із мікробюретки розчином натрію 2,6-дихлорфеноліндофеноляту (0,001 моль/л) до появи рожевого забарвлення, яке не зникає 30-60 с. титрування продовжують не більше 2 хв.

Якщо в пробному титруванні розхід титранту більше 2 мл, що вказує на високий вміст в фільтраті кислоти аскорбінової, витяжку розводять водою в 2 рази і більше.

Вміст кислоти аскорбінової в перерахунку на абсолютно суху сировину Х, %, вираховують за формулою:

Де V - об'єм розчину натрію 2,6-дихлорфеноліндофеноляту 0,001 моль/л, який пішов на титрування, мл;

m – маса наважки, г;

W – втрата в масі при висушуванні сировини, %.

1 мл розчину натрію 2,6-дихлорфеноліндофеноляту 0,001 моль/л відповідає 0,000088 г кислоти аскорбінової.

Висновок_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 483 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)