АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Diagnosis differentialis.

Прочитайте:
  1. Diagnosis of the patient
  2. What is the name of the reaction, which a virologist must apply for the detection of specific antigens in the rapid diagnosis of herpes simplex virus type I?

Для постановки остаточного діагноз необхідно виключити у нашого піцієнта такі захворювання:

1. Аортальна вада.

2. Інфекційний ендокардит.

3. Перикардит.

4. Міокардити.

5. ІХС.

6. Ревматоїдний артирит.

Аортальна вада.. Спільними ознаками між симптомами, що спостерігаються у нашого хворого та при даному захворюванні є: суб’єктивні прояви, скарги на загальну слабкість, болі в ділянці серця, задишка. Проте, характерними ознаками для стенозу аортального отвору є зниження АТ, гучний і тривалий систолічний шум, який проводиться на судини шиї і в міжлопатковий простір на сонній артерії “котяче муртання”, ослаблення ІІ тону над аортою аортальна конфігурація серця, а на ЕКГ лівограма. При недостатності клапана аорти наявна пульсація сонних артерій, симптом Мюссе, ознака Ландольфі, серцевий поштовх у VII-VI міжребір’ї, діастолічний шум у ІІ міжребір’ї справа. Подвійний тон Траубе і подвійний шум Дюроз’є, пульс швидкий і високий.

Інфекційний ендокардит. Спільними ознаками між двома захворюваннями є: суб’єктивні прояви, скарги на загальну слабкість, болі в ділянці серця, задишка. Проте, при ендокардиті буде наявна первинна інфекція, біль колючого характеру, висока температура, межі серця, як правило не змінені, може бути функціональний систолічний шум, артеріальний тиск не змінений, пульс чистий, см’який, лабільний, на ЕКГ знижений вольтаж зубців. В клініці домінують ознаки інтоксикації, відсутні аритмії, як при ревматизмі. З крові висівається збудник.

Перикардит. Спільними ознаками між симптомами, що спостерігаються у нашого хворого та при даному захворюванні є: суб’єктивні прояви, скарги на загальну слабкість, болі в ділянці серця, задишка. Але для перикардиту характерні болі в ділянці серця, які посилюються при диханні, при рухах, натисканні на грудну клітку. При сухому перикардиті наявний шум тертя перикарду. На рентгенограмі виявляється запальний процес в перикарді, а у разі ексудативного процесу буде наявний рівень рідини.

Міокардити. Спільними ознаками між симптомами, що спостерігаються у нашого хворого та при даному захворюванні є: суб’єктивні прояви, скарги на загальну слабкість, болі в ділянці серця, задишка. При міокардиті переважно наявне вогнище інфекції. У даному випапдку користуються Нью-Йоркською класифікацією, але остаточний висновок дає інструментальне дослідження. На ЕКГ пониження вольтажу зубців, аритмії, блокади. Температура тіла субфебрильна, задишка є основним симптомом. В анамнезі наявність попереднього захворювання. Розширення меж серця в різні сторони.

ІХС. Спільними ознаками між симптомами, що спостерігаються у нашого хворого та при даному захворюванні є: суб’єктивні прояви, скарги на загальну слабкість, болі в ділянці серця, задишка. Для ішемічної хвороби сеця характерні приступоподібні болі пекучого характеру за грудиною, поступово розвивається задищка. В анамнезі тривалий перебіг, виникає на фоні атеросклеротичних змін в судинах, цукрового діабету, гіпертонії. полегшення приносить нітрогліцерин. Межі серця переважно не змінені. На ЕКГ ознаки гіпоксії міокарду, депресія сегменту ST, іінверсія зубця Т, може ставати негативним, або двохфазним, можуть фіксуватися минущі порушення ритму і провідності. Поступово розвиваються дистрофічні зміни міокарду. Приступи виникають після фізичного навантаження, або емоційних стресів. Задишка в залежності від форми стенокардії може виникати, як при навантаженні так і в спокої.

Ревматоїдний артирит. Спільними ознаками між двома захворюваннями є підвищення температури тіла, враження суглобів, загальні симптоми інтоксикації. Для ревматизму характерне враження великих і симетричних суглобів а також летючість процесу і відсутність змін в суглобах, а для ревматоїдного артриту характерно враження малих суглобів, хребта, ранкова скутість і поступове зменшення рухів в суглобі аж до втрати рухів. Для ревматизму характерним є враження серця міокардит, ендокардит, можуть бути наявні анулярна еритема, ревматичні вузлики. Позитивна терапія ex uvantibus.

 


Дата добавления: 2015-11-26 | Просмотры: 312 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)