АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

E. - aa. intercostales.

77. Хворий скаржиться на серцебиття, часті носові кровотечі та головні болі в потиличній ділянці, швидку втомлюваність при фізичному навантаженні. Ліва границя серця зміщена вліво на 1 см від лівої грудинно-ключичної лінії. Які порушення повинен запідозрити лікар?

A. - Вроджена вада серця: недостатність митрального клапану;

B. - Гіпертрофія стінки лівого шлуночка зумовлена гіпертензією у великому колі кровообігу;

C. - Носова кровотеча, як результат травми носа;

D. - Стеноз судин у вертебро-базилярній системі;

E. - Стеноз лівого передсердно-шлуночкового отвору.

78. Хворий, 45 років, скаржиться на запаморочення, хиткість під час ходьби, порушення координації рухів. При обстеженні встановлено, що у хворого остеохондроз шийного відділу хребтового стовбура і стиснута судина, яка проходить через поперечні отвори шийних хребців. Яка це судина?

A. - a. carotis interna;

B. - a. occipitalis;

C. - a. verterbralis;

D. - a. subclavia;

E. - a. carotis externa.

79. Хворому проводять операцію з приводу тромбозу нижньої брижової артерії. Які відділи шлунково-кишкового тракту слід обстежити під час операції, щоб виявити можливий некроз?

A. - Шлунок;

B. - Дванадцятипалу кишку;

C. - Порожню та клубову кишку;

D. - Сліпу та висхідну ободову кишку;


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 486 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)