АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

E. - Трахея.

Прочитайте:
  1. Тема 41. Трахея. Бронхи. Легені. Плевра: будова, топографія, функції.

2. Внаслідок травми плеча порушена цілісність плечової артерії в нижній її частині, що привело до її перев’язки. За рахунок яких гілок плечової артерії відновиться кровопостачання передпліччя і кисті?

A. - Верхньої та нижньої бокових ліктьових;

B. - М’язових;

C. - Глибокої артерії плеча;

D. - М’язових та нижньої бокової ліктьової;

E. - М’язових та верхньої бокової ліктьової.

3. Дитині 2- х років, хворій на запалення легень була зроблена рентгенографія грудної клітки на якій виявлена тінь загрудинної залози (thymus). До якого віку таке явище вважається нормою?

A. - до 5-и років;

B. - до 7-ми років;

C. - до 10-и років;

D. - до 17-и років;

E. - до 3-х років.

4. Дівчина, 11 років, внаслідок дорожньо-транспортної пригоди 5 років тому назад отримала черепно- мозкову травму і перелом лівої ключиці. За цей період пацієнтка 9 разів перенесла пневмонію, що ускладнювалася плевритом. У плевральній порожнині і осерді накопичувалася рідина, яку постійно відсмоктували шприцом. Як результат - постійне витікання лімфи в плевральну порожнину і порожнину осердя, здавлення легень. Ушкодження якої структури лімфатичної системи призвело до описаних вище наслідків?

A. - Бронхо-середостінного стовбура;

B. - Підключичного стовбура;

C. - Поперекового стовбура;

D. - Грудної лімфатичної протоки;


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 507 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)