АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Ферамід (Ferramidum)

Драже “Фероплекс” (Ferroplex)

Форма випуску: драже.

1 драже містить заліза (ІІ) сульфату 0,05 г і кислоти аскорбінової 0,03 г. Призначають всередину по 1-2 драже 3 рази на день після їди.

Таблетки “Фероплект” (Ferroplectum)

Форма випуску: таблетки, вкриті оболонкою.

містять сульфат заліза (ІІ) 0,05 г, кислоту аскорбінову 0,03 г. аскорбінова кислота покращує всмоктування заліза, попереджує його окислення до тривалентного заліза. Призначають всередину по 1-2 таблетки 3 рази на день після їди.

Ферамід (Ferramidum)

Форма випуску: таблетки 0,1 г.

Комплексна сполука заліза з нікотинамідом. Призначають всередину по 0,1 г 3 рази на день після їди.

Механізм дії: дія феропрепаратів полягає в ліквідації дефіциту заліза в організмі, стимуляції еритропоезу та відновленні рівня гемоглобіну.

Застосування: профілактика і лікування залізодефіцитної анемії.

Побічні ефекти: потемніння зубів, ясень; диспепсія – болі у шлунку, нудота, пронос; забарвлення кала в чорний колір, що може маскувати кровотечу (мелена – чорний кал).

Протипоказання: гемохроматоз, гемосидероз, захворювання травного каналу, апластичні і гемолітичні анемії.

Взаємодія з іншими препаратами: кислота аскорбінова, кислота соляна підвищують всмоктування заліза в кишках; антацидні засоби (альмагель, магнію оксид), тетрациклін – гальмують абсорбцію заліза.

ФЕРОПРЕПАРАТИ ПРОЛОНГОВАНОЇ ДІЇ.

Тардиферон (Tardiferon)

Форма випуску: таблетки, драже.

Комбінований препарат, що містить 80 мг заліза (ІІ) сульфату, 30 мг кислоти аскорбінової, мукопротеазу, амінокислоти.

Гіно-тардиферон (Gino-Tardiferon)

Форма випуску: драже.

Комбінований препарат, що містить 80 мг заліза (ІІ) сульфату, 30 мг кислоти аскорбінової, мукопротеазу, амінокислоти, кислоту фолієву.

Механізм дії: залізо повільно всмоктується протягом 5-6 годин, не подразнює слизову оболонку травного каналу, не викликає побічних диспепсич-них явищ завдяки мукопротеазі; фолієва кислота необхідна для синтезу нуклеїнових кислот та вагітним для нормального розвитку нервових волокон у зародку. Призначають всередину за годину до їди по 1 драже для профілактики анемії, по 1 драже вранці і ввечері для лікування.

Застосування: профілактика і лікування залізодефіцитної анемії з дефіцитом фолієвої кислоти (у вагітних).

Принципи лікування препаратами заліза.

1. призначають максимальні добові дози заліза, які добре переносяться хворими (від 100 до 300 мг на добу).

2. тривале призначення препаратів протягом 3-х місяців після нормалізації рівня гемоглобіну для поповнення заліза в тканинних депо.

3. залізо краще всмоктується на “порожній шлунок”, тому препарати застосовують за 30-60 хвилин до їди, але якщо викликають диспепсію – під час або після їди.

4. при непереносимості пероральних препаратів, порушенні всмоктування заліза з шлунково-кишкового тракту, необхідності швидкого поповнення втрати заліза при постгеморагічній анемії або при неефективності інших препаратів застосовують препарати тривалентного заліза для парентерального введення.

 

ПРЕПАРАТИ ЗАЛІЗА (ІІІ) ДЛЯ ПАРЕНТЕРАЛЬНОГО ВВЕДЕННЯ.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 459 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)