АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Метилурацил (Methyluracilum)

Форма випуску: таблетки 0,5 г.

Призначають всередину по 1 таблетці 4 рази на день під час чи після їди.

Механізм дії: стимулюють лейкопоез, відновлюють нормальну кількість лейкоцитів в крові, посилюють їх фагоцитарну активність, прискорюють регенерацію.

Застосування: лейкопенії, що викликані радіо-, рентгено-, хіміотерапією онкологічних захворювань.

 

ІІ. ЗАСОБИ, ЩО ВПЛИВАЮТЬ НА СИСТЕМУ ГЕМОСТАЗУ.

В організмі людини функціонує фізіологічна система гемостазу, яка забезпечує рідкий стан крові і зупинку кровотечі шляхом тромбування ушкоджених судин.

Основними компонентами системи гемостазу є:

1. Чинники системи зсідання крові (Systema coagulationis sanguinis) – протромбін, тромбопластин, іони кальцію, тромбін, фібриноген.

2. чинники системи проти зсідання крові (Systema sanguinis anticoagulatum) – антитромбін, антитромбопластин, гепарин.

3. Чинники фібринолітичної системи (Systema fibrinolyticum), яка забезпечує розчинення фібринного згортка – плазміноген (профібринолізин), плазмін (фібринолізин), їх активатори і інгібітори.

 

Більшість цих чинників є лікарськими препаратами, які застосовують для фармакокорекції порушень системи гемостазу. Пригнічення гемостазу приводить до кровотеч, тромбоутворення, синдрому дисемінованого внутрішньосудинного згортання крові (ДВЗ) – синдром розвивається внаслідок одночасної активації коагуляційної і фибринолітичної системи.

При пошкодженні судинної стінки в кров викидається тканинний тромбопластин, який спричинює адгезію (присипання до судинної стінки) та агрегацію (склеювання) тромбоцитів і утворення первинних тромбів – це клітинна фаза тромбоутворення (профаза) або судинно-тромбоцитарна фаза.

Наступна фаза плазматична:

І – при руйнуванні аглютинованих тромбоцитів виділяється кров’яний тромбопластин, який в присутності іонів кальцію перетворює

ІІ – протромбін на тромбін,

ІІІ – під впливом тромбіну з фібриногену утворюється стабільний фібрин та кров’яний згорток – це коагуляцій ний компонент системи гемостазу. Через 20-30 хвилин настає ретракція (ущільнення тромбу) і починається природний фібриноліз – розчинення згортка (післяфаза).

 

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 341 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)