АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Тромбін (Thrombinum)

Прочитайте:
  1. Визначення гепарин-кофакторної активності антитромбіну ІІІ (ПАТ) (за Р. Л. Бік та співавт.)
  2. Дефіцит факторів протромбінового комплексу (V, VII, X, II)
  3. Тромбіновий час

Форма випуску: порошок у флаконах або ампулах по 125 ОД.

Механізм дії: натуральний компонент гемокоагуляційної системи крові, який отримують із плазми крові донорів; в організмі утворюється із протромбіну, перетворює фібриноген на фібрин і сприяє утворенню тромбу. Використовують тільки місцево; для цього в ампулу з тромбіном вводять стерильний ізотонічний розчин натрію хлориду кімнатної температури і розчином просякають стерильний марлевий тампон, який прикладають до кровоточиву поверхню або рану; після зупинки кровотечі тампон зразу ж обережно видаляється.

Застосування: з метою зупинки кровотечі з дрібних судин, паренхіматозних органів при операціях на печінці, мозку, нирках тощо.

Протипоказання: введення розчинів тромбіну парентерально, тому що вони викликають утворення тромбів у судинах.

Губка гемостатична колагенова (Spongia haemostatica collagenica)

Форма випуску: пластини м'якої еластичної консистенції розміром 5 х 5 – 10 х 10 см.

Механізм дії: гемостатична і антисептична дія, стимулює регенерацію тканин. Призначають місцево. Дія посилюється, якщо змочити її тромбіном. Видаляти з рани не потрібно – розсмоктується.

Застосування: для зупинки капілярних і паренхіматозних кровотеч.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 486 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)