АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Туге бинтування суглобів

Прочитайте:
  1. Види суглобів
  2. Методика оцінки кульшових суглобів на предмет дисплазії
  3. На нижніх кінцівках, в ділянках колінних та гомілкових суглобів
  4. оцінки кульшових суглобів на предмет дисплазії
  5. Перша допомога при ушкодженні м’яких тканин, суглобів і кісток
  6. Протокол попередження розвитку контрактури суглобів та гіпотрофії м'язів.
  7. Розкрийте класифікацію та будову суглобів людини.
  8. УЧБОВИЙ ЕЛЕМЕНТ 4. Гнійно-запальні захворювання кісток та суглобів. Гнійно-запальні захворювання м’яких тканин. (4 год.)
  1. Зрозуміти, що коліно пошкоджено, можна по ряду ознак: воно опухло і болить; всередині коліна відчувається незвична рухливість; чується хрускіт; відчувається поколювання або оніміння в стопі або в пальцях ноги; руху не стабільні. У цих випадках потрібно холод, спокій, еластичний бинт і фіксація ноги в піднятому положенні.
  2. Щоб знизити больові відчуття і запобігти набрякання кінцівки, необхідно на 24 години залишити коліно в спокої. У перший день, а якщо знадобиться то й довше, прикладайте до суглоба лід на 20 хвилин. Щоб знизити пухлину і забезпечити підтримку суглоба, треба накласти на коліно пов'язку, що давить, при цьому вона не повинна бути занадто тугий.
  3. Для колін найкраще підходять бинти розміром в 10 см. При бинтуванні розмотуйте рулон потроху - за раз всього на кілька сантиметрів, це допоможе забезпечити рівномірність натягу. Кінець бинта прикладається до шкіри, а рулон необхідно тримати зверху.
  4. Накладаючи бинт на коліно, перший повний виток робиться через середину найбільш опуклій частині. Якщо з рани йде кров, то необхідно накласти ватно-марлеву подушку або серветку, а подібне бинтування допоможе її зафіксувати.
  5. Наступний виток бинта робиться трохи вище суглоба таким чином, щоб не перекрити середню третину першого витка.
  6. Третій оборот бинта робиться вже нижче середини суглоба, також не закриваючи середню третину першого витка. Далі бинт накладається вісімкою так, щоб витки розташовувалися вище і нижче коліна. Пов'язка завершується витком прямо над суглобом, бинт закріплюється пластиром або безпечної шпилькою.
  7. Щоб уникнути нового травмування коліна необхідно виконувати нескладні вимоги. Займіться зміцненням м'язів ніг, чим вони сильніші, тим менше ймовірність повторного травмування. Можна зайнятися спортом, наприклад, їздою на велосипеді або плаванням. Не допускайте утворення зайвої ваги. До тих пір, поки коліно повністю не відновиться, спортом варто займатися, тільки якщо суглоб забинтований; якщо пухлина з'являється знову - спорт на час краще залишити. Для спортивних вправ на майданчику зі штучним покриттям вибирайте взуття на плоскій підошві.

Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 432 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)