АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Мал. 3. Накладення гумового джгута на стегно

Прочитайте:
  1. D. Латеральна огинаюча стегно і стегнова
  2. E. Стегнова кістка
  3. Виберіть, яка особливість будови задньої поверхні тіла плечової кістки має практичне значення під час накладання джгута?
  4. Вибір місця накладання джгута.
  5. З’єднання кульшової та стегнової кiсток.
  6. Правила накладання джгута.
  7. СТЕГНОВА АРТЕРІЯ (a.femoralis)
  8. Тема 27. М’язи та фасції тазу. Топографія. М’язи та фасції стегна. Топографія. Стегновий канал.
  9. Техніка накладення порожнинних акушерських щипців при передньому виді, I позиції потиличного вставлення голівки плоду.

Джгут-закрутка складається з тасьми, пряжки і закрутки (мал. 4).

Мал. 4. Шматяний джгут-закрутка
1 - пряжка джгута; 2 - петля для палички; 3 - паличка; 4 - петля закручування; 5 - петля; 6 - кільце; 7 - матер'яна тасьма

При накладенні джгута-закрутки, його в розтягнутому виді підводять під поранену поверхню. Далі тасьму джгута протягують через пряжку і щільно затягують, при цьому закручування повинне розташовуватися на передній поверхні кінцівки. Далі потягуванням за паличку, протягнуту в петлю закручування, остання відтягується догори і обертанням палички закручується до моменту зникнення пульсу в судинах нижче за місце накладення джгута; після цього закручування припиняють, і паличку закріплюють в спеціальній петельці (мал. 5).


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 547 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)