АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Фельдшер ШМД приїхав на виклик, 30хв., тому народився плід масою 4200,0, довжиною 54 см. Ознаки відділення плаценти відсутні, з'явилася кровотеча, яка досягла 450 мл. Яка тактика?

A. *Провести ручне відділення плаценти

B. Виділити послід за Креде-Лазаревичем

C. Виділити послід за Абуладзе

D. Виділити послід за Гентером

E. Ввести утеротоніки в шийку матки.

 

55. У першовагітної 37 р. пологова діяльність триває 10 год. Перейми по 20-25 , через 6-7хв. Положення плоду поздовжнє, передлежить голівка, притиснута до входу в малий таз. При піхвовому дослідженні:шийка пропускає 2 поперечні пальці, плідний міхур відсутній. Ваш діагноз?

A. *Первинна слабкість пологової діяльності

B. Вторинна слабкість пологової діяльності

C. Нормальна пологова діяльність

D. Дискоординація пологової діяльності

E. Патологічний прелімінарний період.

 

56. У вагітної 32р. з гестозом другої половини вагітності в терміні 35 тижнів, з‘явились різкі болі в животі і незначні темні кров‘янисті виділення з статевих шляхів. Тонус матки підвищений, матка асиметрична, болюча при пальпації. Серцебиття плода глухе. Про яке ускладнення, другої половини вагітності слід думати?

A. *Передчасне відшарування нормально розміщеної плаценти

B. Загроза переривання вагітності

C. Повне передлежання плаценти

D. Загроза розриву матки

E. Неповне передлежання плаценти.

 

57. На ФАП звернулась вагітна в терміні 28-29 тижнів зі скаргами на кров‘янисті виділення зі статевих шляхів, які з‘явились вранці після сну, не супроводжувались болями. При зовнішньому обстеженні: розміри матки відповідають терміну вагітності, тонус матки не підвищений. Серцебиття плода 140/хв. кров‘янисті виділення припинились. Ваша тактика

A. *Госпіталізувати в пологовий будинок

B. Провести піхвове дослідження на ФАПі

C. Рекомендувати зменшити фізичне навантаження

D. Призначити спазмолітики

E. Амбулаторно спостерігати за вагітною

 

58. Хвора 23р. скаржиться на різкі болі внизу живота, слабкість, запаморочення. Остання менструація була 2 місяці тому. Об‘єктивно: шкірні покриви бліді, А/Т 60/40мм.рт.ст. пульс 120 /хв.. Живіт напружений, різко болючий в нижніх відділах, позитивний симптом Щоткіна-Блюмберга. Який найбільш імовірний діагноз?

A. *Позаматкова вагітність

B. Хронічний аднексит

C. Гострий апендицит

D. Загострення холециститу

E. Апоплексія яєчника.

 

59. Хвора 29 р. скаржиться на головний біль внизу живота, блювоту. Об‘єктивно: А/Т 120/80 мм.рт.ст пульс 108/хв..Живіт помірно здутий, різко болючий в нижніх відділах. Симптом Боткіна-Блюмберга позитивний. Піхвове обстеження: матка не збільшена, рухома, безболісна; справа від матки утвір 7х7см, тугоеластичної консистенції, різко болючий. Ліві додатки не визначаються. Ваші дії?

A. *Госпіталізація в гінекологічне відділення

B. Госпіталізація в хірургічне відділення

C. Дати знеболюючі

D. Спостерігати амбулаторно

E. Взяти мазки на флору.

 

Жінка 22 р. скаржиться на раптовий біль у правій здухвинній ділянці. Хвора бліда, А/Т 95/50мм.рт.ст пульс 105/хв.. 16 день менструального циклу. При піхвовому дослідженні: матка не збільшена, у ділянці правих придатків визначається болючість, ліві придатки без особливостей. Зміщення ш/матки викликає сильний біль піхвове склепіння болюче, нависає напруження. Встановити діагноз?

A. *Апоплексія яєчника

B. Гострий правосторонній аднексит

C. Позаматкова вагітність

D. Апендицит

E. Пельвеоперитоніт.

 

Фельдшер ФАПу викликаний до роділлі через 4 год. від початку пологової діяльності. Скарги на головний біль, нечіткий зір, А/Т 180/100 мм.рт.ст. значні набряки на ногах. Серцебиття плода 130 уд.в /хв. Ваші дії?

A. *Викликати бригаду на себе

B. Консультація терапевта

C. Негайна госпіталізація в пологовий будинок

D. Дати знеболююче

E. Зняти пологову діяльність.

 

За рекомендацією лікаря пацієнтка 25 р. вимірювала базальну температуру протягом чотирьох менструальних циклів. Аналіз результатів виявив чітку двохфазну криву. Про що це свідчить?

A. *Нормальний менструальний цикл

B. Ановуляторний цикл

C. Атрезія фолікула

D. Запалення додатків матки

E. Позаматкова вагітність

 

63. На ФАП звернулася хвора К. 24р.зі скаргами на різку болючість в ділянці статевих губ, не може ходити. Об‘єктивно: велика і мала статеві губи справа припухлі,статева щілина зміщена в здорову сторону. Збільшені пахові лімфовузли. Температура тіла 38,6С. Ваш діагноз?

A. *Гострий бартолініт

B. Гострий вуль віт

C. Гострий вульвовагініт

D. Гострий ендометрит

E. Гострий ендоцервіцит.

 

64. До фельдшера ФАПу звернулась хвора зі скаргами на ниючий біль внизу живота, на сильні болючі менструації. В анамнезі 2 аборти, пологів не було. Об‘єктивно: живіт м‘який, не болючий, над лоном палькується пухлино подібний утвір. Матка збільшена до 14 тижнів вагітності, з нерівною поверхнею, щільна, рухома. Придатки не пальпуються. Який найбільш імовірний діагноз?

A. *Вузлувата фіброміома матки

B. Кістома яєчника

C. Вагітність

D. Ендометріоз

E. Пухлина нирки.

 

65. Жінка 70 років скаржиться на мажучі кров‘янисті виділення із статевих шляхів на фоні 15-річної менопаузи. Об‘єктивно: шийка матки незмінена, матка нормальних розмірів, придатки без патології. Ваші дії?

A. *Консультація онкогінеколога

B. Спостерігати амбулаторно

C. Призначити кровозупинні

D. Консультація уролога

E. Взяти мазок на бактеріоскопічне дослідження.

 

66. Хвора 18р.звернулась на ФАП зі скаргами на сверблячку в піхві, посилення виділень. Хворіє 3 дні. Напередодні перенесла ГРЗ, лікувалась антибіотиками. Об‘єктивно: малі та великі статеві губи набряклі, гіперемійовані. Виділення в значній кількості, білого кольору, сироподібного характеру. Матка і придатки без особливостей. Можливий діагноз?

A. *Кандидомікоз

B. Гостра гонорея

C. Трихомонадний кольпіт

D. Генітальний герпес

E. Хламідіоз.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 476 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.006 сек.)