АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

При обстежені вагітної 30 тижнів на ФАПі, фельдшер використовує ІІІ прийом Леопольда-Левицького. Що можна визначити цим прийомом Леопольда?

Прочитайте:
  1. E. - Так. Хоча в нормі розміри селезінки складають: довжина 12 см, ширина 8 см, товщина 3- 4 см, однак після прийому їжі може збільшуватися в 4- 5 рази.
  2. АКУШЕРКИ ФЕЛЬДШЕРСЬКО-АКУШЕРСЬКОГО ПУНКТУ
  3. АНКЕТА ВАГІТНОЇ
  4. В акушерсько-гінекологічній практиці для ряду проб на виявлення вагітності використовується сеча жінки. На чому це базується?
  5. Ви – фельдшер ФАПу, підрахуйте передбачувану масу тіла плоду, якщо обвід живота вагітної 90 см., висота стояння дна матки 30 см.
  6. Вибір методу операції визначається конкретною акушерською ситуацією, станом вагітної, плода, кваліфікацією хірурга.
  7. Визначити швидкість розповсюдження пульсової хвилі в артеріях.
  8. Головні прийоми автоматизації обчислень в ЕТ. 0.5 балів
  9. Діагностика вагітності, спостереження та організація маршруту вагітної
  10. До фельдшера ФАП звернулась мати з дівчинкою 4 років, яка впала з гойдалки. При огляді: відмічається розрив лівої великої статевої губи, сильна кровотеча. Дії фельдшера.

A. *Передлежання плоду

B. Вид позиції

C. Положення плоду

D. Дно матки

E. Позицію

 

Хвора 27 років, звернулася до фельдшера ФАПу зі скаргами на неприємні відчуття в піхві, свербіння, біль. Піхвове дослідження: слизова піхви і шийки матки гіперемовані, набряклі з білими нашаруваннями, виділення сироподібні. Якій найбільш імовірний діагноз?

A. *Кандидозний вульвовагініт

B. Трихомоніаз

C. Гонорея

D. Бактеріальний вагіноз

E. Вагінізм

 

Бригада ШМД приїхала на виклик до пацієнтки 37 років, яка скаржиться на помірні кров’янисті виділення з піхви, після підйому важкого. З анамнезу стало відомо, що за останні 6 місяців у жінки періодично виникають подібні кровотечі, та виділення жовто-сірого кольору з неприємним запахом. Яку проблему можна запідозрити у пацієнтки?

A. *Рак шийки матки

B. Міома матки

C. Гіпотонічна кровотеча

D. Залізодефіцитна анемія

E. Рак яєчників

 

9. Фельдшер ШМД приїхав на виклик до жінки 25 років. Захворіла гостро, температура піднялась до 38,50С з ознобом, з’явився біль понизу живота. 2 тижні тому у жінки були випадкові статеві зносини. Який передбачливий діагноз фельдшера?

A. *Гонорейний аднексит

B. Кольпіт

C. Пельвіоперитоніт

D. Бактеріальний вагіноз

E. Трихомоніаз

 

До роділлі 25 років, пологи І, була викликана бригада ШМД, у жінки розпочались пологи. Яка нормальна тривалість пологів у першородячих?

A. *12-18 годин

B. Менше 5 годин

C. Більше 24 годин

D. 8-12 годин

E. 5-8 годин

На ФАПі, у першородячої 20років, народився живий хлопчик масою 3200,0 довжиною 50 см. Через 10 хвилин при натисканні ребром долоні над лоном пуповина втягується в піхву. Яка ознака відокремлення плаценти була використана?

A. *Кюстнера - Чуколова

B. Альфельда

C. Довженко

D. Шредера

E. Клейна

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 531 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)