АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

У роділлі яка народжує вдруге, наприкінці І періоду пологів після відходження навколоплідних вод виникли ядуха, кашель, біль за грудиною, страх. Надайте допомогу.

Прочитайте:
  1. E. - Так. Хоча в нормі розміри селезінки складають: довжина 12 см, ширина 8 см, товщина 3- 4 см, однак після прийому їжі може збільшуватися в 4- 5 рази.
  2. Активне ведення третього періоду пологів
  3. Акушерська тактика має відповідати фазі другого періоду пологів
  4. Акушерська тактика при ПВНРП під час вагітності та на початку І періоду пологів
  5. Аномалії відходження бронхів.
  6. Біомеханізм пологів при потиличних передлежаннях
  7. Біомеханізм пологів при різних формах анатомічно вузького таза
  8. В приймальному відділенні роділлі стало зле, вона втратила свідомість, почалися судоми. Про яке ускладнення це свідчить?
  9. Ведення III періоду пологів
  10. Ведення вагітності і пологів.

A. *Накладання акушерських щипців

B. Кесарів розтин

C. Епізіотомія

D. Перінеотомія

E. Краніотомія

 

До фельдшера ФАПу, звернулася жінка 30 тижнів вагітності. На який термін видається декретна допологова відпустка по вагітності та пологах?

A. *126 днів

B. 150 днів

C. 90 днів

D. 70 днів

E. 86 днів

 

41. Виклик фельдшера ШМД. У вагітної з пізнім гестозом розвинувся напад судом. Вкажіть, що із переліченого є першочерговим при наданні невідкладної допомоги:

A. *Ввести сібазон

B. Виміряти АТ

C. Дати наркоз

D. Дати кисень

E. Ввести роторозширювач та зафіксувати язик.

 

42. На ФАП звернулась породілля у якої через 2 тижні після пологів з’явився біль в лівій молочній залозі, підвищилась температура до 380С. Об’єктивно: набряк лівої молочної залози, гіперемія, інфільтрат, болючість і флуктуація в верхньо-зовнішньому квадранті. Попередній діагноз.

A. *Гострий гнійний лактаційний мастит.

B. Рак молочної залози.

C. Молочна киста.

D. Фіброаденоматоз.

E. Мастит

 

На ФАП звернулась хвора 75 років, із скаргами на наявність рани в ділянці лівої молочної залози, яка появилась 1 місяць тому. Хвора різко пониженого відживлення. Об’єктивно: в ділянці верхньо-заднього квадрата лівої молочної залози виразка з сірим дном. Шкіра навколо виразки набрякла, гіперемійована. Навколо виразки палькується щільний, безболісний інфільтрат. Підпахові лімфатичні вузли збільшені. Яке захворіння у хворої?

A. *Рак молочної залози

B. Фіброаденоматоз

C. Гострий гнійний флегмонозний мастит

D. Ліпома молочної залози

E. Хвороба Мінца

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 568 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)