АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

На ФАП звернулась вагітна 22р.Остання менструація 3 місяці тому. Розміри таза: 23-26-29-18 см. Діагональна кон’югата 12см. Визначіть акушерську характеристику таза жінки.

Прочитайте:
  1. A. Негайно викликати лікарську акушерську бригаду
  2. E. - Так. Хоча в нормі розміри селезінки складають: довжина 12 см, ширина 8 см, товщина 3- 4 см, однак після прийому їжі може збільшуватися в 4- 5 рази.
  3. А - поперечні розміри таза: 1 - distantia spinarum; 2 - cristarum; 3 - trochanterica; б – conjugata externa
  4. Будова та розміри доношеного плоду
  5. В акушерсько-гінекологічній практиці для ряду проб на виявлення вагітності використовується сеча жінки. На чому це базується?
  6. Вагітна Г., звернулась в Ж.К. з терміном вагітності 34 тижні з приводу підвищення АТ, набряків нижніх кінцівок. Який аналіз необхідно зробити для остаточної постановки діагнозу?
  7. Вікові особливості етапів розвиткустатевих клітин чоловіка та жінки.
  8. До фельдшера ФАП звернулась мати з дівчинкою 4 років, яка впала з гойдалки. При огляді: відмічається розрив лівої великої статевої губи, сильна кровотеча. Дії фельдшера.
  9. До фельдшеру ФАПу звернулась вагітна в терміні 9 тижнів зі скаргами на блювання до 10 разів на добу, слабкість, запаморочення. Тактика фельдшера
  10. Жінка звернулась до лікаря зі скаргами на набряклість та болючість нижньої кінцівки, припухлість вен та вузлів на медіальній поверхні

A. *Загальнорівномірно звужений та І ступеня.

B. Нормальний таз

C. Простий плоский таз І ступеня

D. Поперечнозвужений таз

E. Плоскорахітичний таз ІІ ступеня

 

45. Першородяча в терміні 39-40 тижнів звернулась на ФАП для огляду. Положення плода поздовжнє. Передлягла частина м‘якуватої консистенції, не балотує. Серцебиття плода 136 уд в 1 хв. зліва вище пупка. Яке передлежання плоду?

A. *Сідничне передлежання.

B. Головне передлежання

C. Лицеве передлежання

D. Поперечне положення

E. Лобне передлежання

 

Доношена «вагітність». Маса вагітної 62 кг. Поздовжнє положення плода, голівка притиснута до входу в малий таз Обвід живота 100см. Висота дна матки 35 см. Яка орієнтовна вага плода?

A. *3кг.500г..

B. 4кг.

C. 2кг.500г.

D. 3 кг.

E. 4кг.500г.

 

47. Фельдшера ШД викликали до першовагітної 24р. в зв‘язку з початком пологової діяльності. Положення плода поздовжнє, головне передлежання, серцебиття плода 130уд/хв..Води цілі. Перейми по 25сек. ч/з 10хв., регулярні. Ваші дії?

A. *Транспортувати в пологовий будинок.

B. Залишити для амбулаторного спостереження

C. Дати заспокійливі

D. Зробити піхвове дослідження

E. Зробити оксітоциновий тест

 

48. Після пологів на дому фельдшер ФАПу виявив: пошкодження задньої стінки піхви, шкіри та м‘язів промежини. М'яз, що стискає задньопрохідний отвір і слизова оболонка прямої кишки не пошкоджені. Ваші дії?

A. *Накласти пошарово шви.

B. Накласти мазеву пов‘язку

C. Викликати лікаря

D. Дати знеболюючі

E. Дати кровозупинні

 

До фельдшера ФАПу звернулась жінка з приводу вагітності. Останніх місячних не пам'ятає. Рухи плода відчула 2 неділі тому. Як часто повинна відвідувати фельдшера вагітна в ІІ половині вагітності?

A. *2 рази на місяць.

B. 1раз на місяць

C. 4 рази на місяць

D. 1 раз на 2 місяці

E. 1 раз на 3 місяці.

 

50. Першовагітна відвідала фельдшера ФАПу в 37 тижнів вагітності. Скарг немає. За останні 2 тижні додала 2 кг ваги. Набряки на нижніх кінцівках. АТ-115/70 мм.рт.ст. Сеча при кип‘ятінні чиста. Яка ваша тактика?

A. *Госпіталізація в стаціонар для лікування

B. Кесарів розтин

C. Амбулаторне лікування

D. Термінове розродження.

E. Пролонгування вагітності

 

Фельдшер прийняв пологи на дому. Після народження плаценти почалася кровотеча. При огляді дитячого місця на плодовій оболонці виявлена обірвана судина. Пологові шляхи оглянуті-цілі. Ваші дії?

A. *Ручна ревізія порожнини матки

B. Інструментальна ревізія порожнини матки

C. Ввести утеротоніка

D. Ввести кровозупинні

E. Покласти холод на низ живота

 

52. У жінки 25 років з вагітністю 35 тижнів під час огляду на ФАПі виявлено: набряки кінцівок, А/Т на правій руці 135/90 мм.рт.ст, на лівій, 130/90мм.рт.ст. Сеча при кип‘ятінні мутна. Стан плоду задовільний. Який найбільш імовірний діагноз?

A. *Прееклампсія легкого ступеня

B. Прееклампсія важкого ступеня

C. Набряки вагітних

D. Гіпертонічна хвороба

E. Пієлонефрит вагітних

 

Після народження немовляти, в ІІІ періоді пологів, при натискуванні ребром долоні над лоном, відмічене втягування пуповини в піхву. Яка ознака використана для визначення відокремлення плаценти?

A. *Чукалова-Кюстнера.

B. Альфельда

C. Шредера

D. Креде-Лазаревича

E. Гентера

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 456 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)