АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Невідкладна допомога при різних варіантах кризів

Прочитайте:
  1. IV.Медична допомога
  2. Біомеханізм пологів при різних формах анатомічно вузького таза
  3. Види кровотеч і перша допомога
  4. Види ушкодження опорно-рухової системи і перша допомога при них
  5. ГАЗООБМІН У ЛЕГЕНЯХ І ТКАНИНАХ. РЕГУЛЯЦІЯ ДИХАННЯ. ХВОРОБИ ДИХАЛЬНОЇ СИСТЕМИ ТА ЗАПОБІГАННЯ ЇМ. ПЕРША ДОПОМОГА ПРИ УРАЖІЙЩ ОРГАНІВ ДИХАННЯ
  6. Державна соціальна допомога інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам
  7. Диференційна діагностика різних форм карликового росту (нанізму)
  8. Долікарська допомога потерпілому. Способи штучного дихання
  9. Долікарська допомога при внутрішній кровотечі
  10. Долікарська допомога при задусі, утопленні, отруєнні, та в інших випадках

ЛІКУВАЛЬНИЙ АЛГОРИТМ № 3

 

Заходи допомоги Мета заходів Етапи виконання Примітки
Криз 2 порядку (водно сольовий або набряковий)
- дати розжувати 1 таблетку або капсулу ніфедипіну 10мг. Зменшення спаз-му артеріол та вен. На всіх етапах   Початок дії через 1-5хв.
- в\в 40-80мг фура-семіда.   Зниження АТ за рахунок зменше-ння ОЦК     На всіх етапах     при повільному купірованні кри-зу фурасемід в тій же дозі дати внутрішньо.
- в\в 1мл 0,01% роз-чину клофеліну в 20 мл 0,9% розчину натрію хлориду     Зниження АТ за рахунок зниже-ння ЗПОС, ЧСС     На всіх етапах     Вводити повіль-но! Початок дії через 5-10хв. Після введення хворий повинен протягом 2 го-дин находитись в горизонтально-му положенні, щоб запобігти ортостатичного колапсу.
ввести в\в 10мл 2,4% розчин еуфіліну в 20 ізотонічного розчину   Покращення кро-вообігу в нирках та зменшення явищ набряку головного мозку На всіх етапах     Застосовують в якості додатко-вого препарату при явищах на-бряку мозку та при відсутності порушень ритму серця та серце-вої недостат- ності.
           

При проведенні купіровання обирають один із препаратів, інші додають при відсутності ефекту від попередніх. Показання для госпіталізації – толерантність до проведеної терапії або повторний підйом АТ через короткий проміжок часу. Госпіталізацію проводять в положенні лежачі з при піднятим головним кінцем.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 213 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)