АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Визначить подальшу тактику ведення вагітності.

Прочитайте:
  1. C. Внутрішньовенне краплинне введення 0,9 розчину натрію хлориду 200 мл
  2. E. - Відведення та згинання.
  3. N Новонароджена дитина не виноситься з пологового залу до моменту переведення разом із матір'ю у палату спільного перебування.
  4. N Проведення профілактики захворювань серед породіль та новонароджених.
  5. V. Етапи проведення заняття
  6. VІ. Техніка проведення операції кесарева розтину в нижньому сегменті матки поперечним розтином.
  7. Активне ведення третього періоду пологів
  8. Анатомо-фізіологічна характеристика шляхів виведення з організму продуктів обміну речовин, можливі порушення.
  9. Антропометричні дослідження дітей різного віку та особливості їх проведення
  10. Введення в доказову медицину

 

3. Роділля 22 роки. Пологи перші, термінові. Перейми почалися 12 годин тому. При госпіталізації перейми кожні 5 хв., по 40 сек. Скарги на головну біль та погіршення зору (сітка перед очима). АТ 170/110 мм.рт.ст., раптово у роділлі почались судоми.

Внутрішнє акушерське дослідження: повне відкриття шийки матки, голівка плода на тазовому дні, стрілоподібний шов у прямому розмірі, мале тім’ячко під лоном.

Складіть алгоритм дій лікаря.

 

4. Першовагітна у терміні 34 тижнів госпіталізована зі скаргами на головний біль. АТ 190/120 мм.рт.ст. на обох руках. Виразні набряки кінцівок, передньої черевної стінки, обличчя. У сечі – білок 6,2 г/л, гіалінові та зернисті циліндри. Незважаючи на проведену на протязі 6-ти годин інтенсивну терапію, стан хворої погіршився. Пологова діяльність відсутня.

Складіть алгоритм дій лікаря.

5. Після народження живої доношеної дівчинки вагою 4200, довжиною 56 см, у роділлі 28 років почалась кровотеча, самостійно відділився і виділився послід з усіма дольками і оболонками. Пологові шляхи оглянуті в дзеркалах – цілі. Загальна крововтрата склала 500 мл. Матка періодично розслабляється, незважаючи на введення утеротонічних засобів. Почалась кровотеча.

Загальна крововтрата склала 1200 мл. (1,5% від маси тіла), кровотеча не зупиняється. Ps110 уд.хв., АТ 85/50 мм.рт.ст. Шкіра бліда. Жінка адинамічна.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 508 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)