АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Динопростон (простенон) (Dinoprost)

Прочитайте:
  1. Препараты простагландинов: динопрост, энзапрост, динопростон

Форма випуску: ампули 5 мл, таблетки 0,0005 г.

Призначають внутрішньовенно краплиннo в 500 мл ізотонічного розчину глюкози або натрію хлориду; всередину по 1 таблетці кожну годину до моменту закінчення пологів.

Механізм дії: основні представники простагланди­нів, використовуються як стимулятори пологової діяльності, виявляють виражену стимулюючу дію на гладенькі м’язи матки, скорочення матки відбувається в будь-який термін вагітності незалежно від ступеня розкриття шийки матки. Застосовують препарати тільки в умовах стаціонару.

Застосування: для стимуляції моторики скоротливої діяльності матки, для викликання штучного аборту.

Побічні ефекти: нудота, блювання, пронос, тахікардія, бронхоспазм, при ін'єкції у вену — флебіт, лихоманку.

Для стимуляції міометрію застосовують також гангліоблокуючі засоби, зокрема, пахікарпіну гідройодид. Для посилення пологової діяльності як допоміжні засоби використовують анаприлін і прозерин. Для розширення шийки матки застосовують атропіну сульфат (по 0,5-1 мл 0,1% розчину під шкіру).

- лікарські засоби, що викликають тонічні скорочення матки.

Використовують для зупинки післяпологових та інших кровотеч з матки. викликають значне і тривале тонічне скорочення мускулатури матки.

До маткових засобів, які використовують для зупинки кровотеч із матки, належать препарати маткових ріжків, багато препаратів із рослин.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 395 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)