АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Засоби для знеболювання пологів.

Прочитайте:
  1. Адсорбуючі засоби
  2. Анестезуючі засоби
  3. Антигіпертензивні засоби
  4. Б. Газоподібні наркотичні засоби.
  5. Ведення вагітності і пологів.
  6. Використання партограми є обов’язковим на всіх рівнях надання акушерської допомоги та виключає одночасні записи в історії пологів.
  7. Гангліоблокуючі засоби
  8. Догляд за хворими після знеболювання.
  9. Загальне знеболювання (наркоз)
  10. Засоби діагностики знань (успішності навчання)

Знеболювання починають у перший період пологів при відкритті маткового зіва на 3-4 см. для інгаляції застосовують азоту закис, пентан, а за спеціальними показаннями (високий АТ, супутня бронхіальна астма) – фторотан.

З неінгаляційних знеболювальних засобів найчастіше призначають дроперидол, сибазон, анальгін, баралгін, фриган, максиган, дипразин. Рідше використовують барбітурати (тіопентал-натрію), переважно як снодійні, заспокійливі, протисудомні засоби, а також як препарати для короткочасного наркозу. Для наркозу при малих акушерських операціях використовують сомбревін, кетамін. Медикаментозний сон і наркоз проводять за допомогою натрію оксибутирату.

З наркотичних болезаспокійливих препаратів насамперед призначають промедол, застосування інших препаратів обмежене, бо вони можуть викликати пригнічення дихання новонародженого.

Слід відзначити, що всі перераховані препарати можуть викликати наркотичну депресію новонародженого, тому при введенні того чи іншого болезаспокійливого засобу слід ураховувати тривалість його дії і передбачуваний час розродження.

Крім того, для знеболювання пологів як при їх нормальному перебігу, так і при застосуванні будь якого способу оперативного втручання використовують епідуральну і спинномозкову анестезію. До зашивання розривів м’яких тканин пологових шляхів, крім наркозу, проводять інфільтраційну анестезію.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 405 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)