АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Компенсація на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів

Прочитайте:
  1. II. Умови прийняття на обслуговування та обслуговування громадян
  2. III. Припинення обслуговування
  3. III. Умови прийняття і порядок обслуговування громадян
  4. А.4.1.2. Матеріально-технічне забезпечення
  5. А.4.2.2. Матеріально-технічне забезпечення
  6. Адаптація і компенсація в патогенезі.
  7. Делать ремонт?
  8. Компенсація на транспортне обслуговування інвалідів
  9. Оплата протезно-ортопедичних виробів та їх ремонту

9. Компенсація на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів виплачується інвалідам, які забезпечені автомобілями безоплатно чи на пільгових умовах відповідно до пунктів 21, 22, 24, 25 і 28 Порядку, а саме:

1) інвалідам, які за висновком МСЕК мають право на забезпечення автомобілями безоплатно чи на пільгових умовах, але неодержали їх і користуються автомобілями, придбаними за власні кошти;

2) інвалідам, які отримали автомобілі безоплатно чи на пільгових умовах і з часом у них виникли протипоказання для керування (за умови, що керувати автомобілем буде член сім’ї інваліда або інша особа, яка проживає в одному населеному пункті з інвалідом);

3) інвалідам війни, які придбали автомобілі за власні кошти, із зарахуванням вартості належного їм згідно з висновком МСЕК безоплатного автомобіля.

Зазначена компенсація виплачується також інвалідам Великої Вітчизняної війни 1-ї та 2-ї груп (незалежно від наявності у них медичних показань для забезпечення їх автомобілями безоплатно чи напільгових умовах), які користуються автомобілями, придбаними завласні кошти.

10. Для одержання компенсації подаються заява, технічний паспорт про реєстрацію автомобіля на ім'я інваліда з відповідними позначками органів Державтоінспекції про придатність автомобіля для експлуатації, а також копії посвідчення інваліда війни та посвідчення водія, завірені начальником управління соціального захисту нacелення районної (міської) державної адміністрації.

За наявності протипоказань у інваліда для керування автомобілем компенсація виплачується за умови, що керувати автомобілем буде член сім'ї інваліда.

11. У разі повернення інвалідом з будь-яких причин автомобіля органу соціального захисту населення або підприємству (установі, організації), яке сплатило його вартість, компенсація на бензин, ремонт та технічне обслуговування автомобіля, що вже виплачена, інвалідом не повертається, а враховується під час виплати такої ж компенсації на придбання нового автомобіля чи компенсації витрат на транспортне обслуговування.

12. Виплата компенсації на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобіля провадиться з дня реєстрації отриманого безоплатно чи на пільгових умовах автомобіля в органах державтоінспекції.

13. Після закінчення терміну експлуатації автомобіля, отриманого безоплатно чи на пільгових умовах, компенсація виплачується за умови його придатності для подальшої експлуатації і наявності про це позначки Державтоінспекції в технічному паспорті.

14. У разі смерті інваліда компенсація, не виплачена своєчасно через відсутність коштів чи з інших незалежних від інваліда причин, виплачується одному з членів його сім'ї (за згодою інших).


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 478 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)