АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

АНТИСЕПТИКА. Антисептикою (від грец. Аnti – проти, septicos – гниття) називається сукупність заходів, спрямованих на боротьбу з хірургічною інфекцією в рані й організмі.

Прочитайте:
  1. Антисептика
  2. Антисептика. Дж. Листер и Н. И. Пирогов - основоположники антисептики. Асептика. Методы стерилизации.
  3. АСЕПТИКА И АНТИСЕПТИКА
  4. Асептика і антисептика
  5. Асептика, антисептика. Определение понятий. Способы проведения.
  6. Биологическая антисептика
  7. Механическая антисептика
  8. Механическая антисептика
  9. МЕХАНИЧЕСКАЯ АНТИСЕПТИКА

Антисептикою (від грец. Аnti – проти, septicos – гниття) називається сукупність заходів, спрямованих на боротьбу з хірургічною інфекцією в рані й організмі.

Нині під антисептикою розуміють єдиний лікувально - профілактич-ний засіб, спрямований проти ранової інфекції та інтоксикації і на поліпшення імунобіологічного стану хворого.

М Е Т О Д И А Н Т И С Е П Т И К И

ФІЗИЧНІ В рані створюються несприятливі умови для розвитку бактерій, зменшується всмоктування токсинів і продуктів розпаду тканин. 1.Дренування ран і порожнин за допомогою гумових та поліхлорвіні-лових дренажів, тампонів з гігроскоп-пічної марлі, змочених 10% р. натрію хлориду (що посилює гігроскопічні властивості марлі). 2.Висушування рани. 3.Теплові і світлові процедури: УВЧ, УФО. 4.Рентгенотерапія. Лазерна терапія. 5.Діадинамічні токи (токи Бернара) 6.Електрофорез. Ультразвук..

СТЕРИЛІЗАЦІЯ АПАРАТІВ З ОПТИЧНОЮ СИСТЕМОЮ

 

1.Підвішують у стальних герметично закритих банках, на дно таблетку формаліну або у формаліновій камері. Стерилізація парою формаліну 48 годин.

2. Опускають у спирт на 10 хвилин без окуляру, потім на 5 хвилин у розчин ртуті дихлориду 1:1000. Перед застосуванням протирають спиртом.

3.Опускають в розчин діоциду на 3-4 години 1:2000 (0,002%).

4. Кип’ятіння, на дно вату, зашивають у марлю, кип’ятять 15 хвилин без окуляра.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 562 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)