АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Тема 5. Догляд за хворими, оперованими на органах черевної порож-нини, промежині, кінцівках. Пов'язки на живіт, промежину, кінцівки.

Догляд за хворими у післяопераційному періоді, що перенесли втручання на кінцівках. Особливості догляду за хворими, оперованими на животі, промежині. Особливості харчування. Типові бинтові пов'язки на живіт, промежину, кінцівки.

Тема 6. Догляд за хворими з переломами. Гіпсова техніка.

Особливості догляду за хворими з переломами. Види пов'язок, що твердіють. Проби на якість гіпсового порошку. Правила гіпсової техніки.

Тема 7. Антисептика. Догляд за хворими з гнійною патологією

Особливості догляду за хворими з гнійною патологією. Організація роботи гнійної перев'язочної. Особливості перев'язок і догляд за хворими анаеробною інфекцією. Методи сучасної антисептики, їх характеристика. Стилізація перев'язочного матеріалу, забрудненого гнійними виділеннями.

Тема 8.Стерилізація перев'язочного матеріалу і операційної білизни.

Ознайомлення з методикою виготовлення серветок, тампонів, кульок. Підготовка операційної білизни та перев'язочного матеріалу до стерилізації, методи укладки в бікси Шимельбуша. Будова і робота автоклава, техніка безпеки.

Тема 9. Організація роботи в операційній.

Будова операційного блоку. Види прибирань. Методи транспортування хворих в операційну. Правила одягання операційної білизни.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 668 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)