АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

A. Жовта лихоманка

Прочитайте:
  1. Гіпертермія (Висока температура тіла, Лихоманка).

B. Малярія

C. Лихоманка Денге

D. Грип

E. Вірусний гепатит В

125. Жінка 27 років, вагітна, тиждень тому приїхала із Венесуели. На протязі 5 днів була лихоманка, міалгії, головний біль, гіперемія обличчя. Сьогодні Т до 40оС, з'явилася жовтяниця, крововиливи на склерах, носова кровотеча, біль у животі, гепатомегалія, синці на шкірі, олігурія, пульс 40 уд за хв. Куди госпіталізувати хвору?

A. Інфекційний стаціонар

B. Акушерський стаціонар

C. Хірургічний стаціонар

D. Терапевтичний стаціонар

E. Гематологічне відділення

126. Хворий 28 років, бразилець, звернувся зі скаргами на лихоманку, нестерпний головний біль, “червоне обличчя”, нудоту,безсоння на протязі 5 днів. Сьогодні з'явилася жовтяниця, анурія, брадикардія, “чорний” кал. Яке дослідження допоможе підтвердити діагноз?

A. Виявлення антитіл до вірусу Viscerophilus tropicus

B. Печінкові проби

C. Виявлення РНК-HCV в крові

D. Виявлення HВsAg в крові

E. Гемокультура на наявність лептоспір

127. У хворого 40 років, який повернувся із Перу, на протязі 3 діб Т до 39оС, сильний головний біль, міалгії, нудота.Об’єктивно: шкіра обличчя та верхньої половини тулуба багрового кольору, “кролячі очі”, одутлість язика, губ.Збільшення та болючість печінки, носова кровотеча. Запідозрена жовта лихоманка. Які протиепідемічні заходи необхідно провести у родині?


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 523 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)