АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

A. Інгаляції з муколітиками, антигістамінні, преднізолон довенно, оксигенотерапія

Прочитайте:
  1. D. Преднізолон
  2. НАЙПРОСТІШІ МЕТОДИ ФІЗІОТЕРАПІЇ. ГІРУДОТЕРАПІЯ. ОКСИГЕНОТЕРАПІЯ
  3. НАЙПРОСТІШІ МЕТОДИ ФІЗІОТЕРАПІЇ. ПРУД0ТЕРАП1Я. ОКСИГЕНОТЕРАПІЯ
  4. НАЙПРОСТІШІ МЕТОДИ ФІЗІОТЕРАПІЇ. ПРУДОТЕРАПІЯ. ОКСИГЕНОТЕРАПІЯ
  5. НАЙПРОСТІШІ МЕТОДИ ФІЗІОТЕРАПІЇ. ПРУДОТЕРАШЯ. ОКСИГЕНОТЕРАПІЯ

B. Тепле лужне пиття, антигістамінні, бронхолітики per os

C. Інгаляції з содою, преднізолон і сечогінні дом’язево

D. Оксигенотерапія, бронхолітики і муколітики per os

E. Оксигенотерапія, преднізолон і сечогінні дом’язево

37 Вагітна жінка, 22 роки, захворіла в 8 тижнів вагітності. На тлі нормальної температури і задовільного самопочуття на шкірі лиця і шиї появилась дрібноплямиста блідо-рожева висипка діаметром 2-3 мм, яка впродовж доби поширилась по всьому тілу і через 3 дні зникла безслідно. Виявлено збільшені шийні і потиличні лімфовузли. У крові – лейкопенія, лімфоцитоз. У парних сиворотках, взятих з інтервалом 10 днів, титри антитіл класу IgG до вірусу червонички зросли в 4 рази. Який ризик інфікування плода?

A. 60-100\%

B. 40-50\%

C. 20-35\%

D. 10-15\%

E. 5-8\%

38. У хворого, 32 років, на тлі загальної слабкості, температури, болю в горлі появилася охриплість голосу, приступи частого, сухого кашлю, задишка і серцебиття в стані спокою. При огляді: t° 38,2° С, дихання гучне, свистяче із утрудненим вдохом, участю міжреберних м’язів, втягуванням над- і підключичних впадин. Слизова ротоглотки гіперемована, мигдалики збільшені, набряклі, вкриті острівчатими нальотами фібринозного характеру. В легенях жорстке дихання. ЧД 32/хв, ЧСС 142 уд/хв, АТ 140/90 мм.рт.ст. Яке ускладнення розвинулося у хворого?


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 508 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)