АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Пневмоцистографія

Заключається в інсуфляції кисню в cavum Retzi і в наступному роздуванні газом сечового міхура. Надлобкову ділянку обробляють 5% розчином йоду. По середній лінії живота, відступивши на два поперечні пальці від лобкової кістки, 0,5% розчином новокаїна проводять анестезію шкіри, апоневроза, м’язів і передміхурового простору. У навколоміуровий простір вводять 250мл кисню. В сечовий міхур вводять гумовий катетер, після випорожнення сечового міхура вдувають 150мл кисню, виймають катетер і проводять серію рентгенівських знімків у передній, косих і аксіальних проекціях.

На пневмоцистограмах при інфільтрації пухлини в стінку міхура визначається потовщення стінки, нерівність і нечіткість контурів. На знімках, проведених при пневмоперіцистографії, в поєднанні із осадовою пневмоцистографією, вдається виявити наявність пухлини, локалізацію, форму і величину новоутворення, а також проростання її в стінку сечовго міхура.

рис.8 рис. 9

рис.10

 

Рис. 8. Пневмоцистограмма. Великих розмірів пухлина сечового міхура

Рис. 9. Осадова пневмоцистографія в боковій проекції. Папілярний рак сечового міхура.

Рис. 10. Осадова пневмоцистографія. Пухлина сечового міхура.

 


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 777 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)