АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Оптична когерентна томографія

Прочитайте:
  1. Компьютерна томографія.
  2. Магнітно – резонансна томографія
  3. Магнітно-резонансна томографія
  4. МАГНІТНО-РЕЗОНАНСНА ТОМОГРАФІЯ.
  5. Початок якого захворювання у даної пацієнтки? Які додаткові обстеження підтвердять діагноз? (міастенія МРТ стовб мозку, прозеринов тест, ЕМГ, томографія середостіння)

Для отримання зображення на місці віддзеркалених акустичних хвиль використовується інфрачервоне світло(відображається лише в одній вузькій ділянці). Даний метод дуже важливо використовувати при поверхневому раці сечового міхура, адже його хвилі проходять на глибину до 4мм. Можна використовувати в порівнянні із внутрішньоміхуровою сонографією.

В дослідженнях з ОКТ для оцінки проникнення інвазуючих раків в м’язові шари приймали участь цистектомовані пацієнти. Отриману інформацію порівнювали з in vivo дослідженнями до операції і оцінкою інтраопераційних даних відносно стадійності.

ОКТ – діагностична альтернатива ендоскопії і біопсії, адже її можна використовувати для фіксації переносу світла на міліметрову товщину з отриманням швидких даних про глибину росту пухлини в стінці сечового міхура і слизової.

рис. 36

Рис. 36: А – нормальна будова слизової сечового міхура

Б – інвазійний рак сечового міхура

 


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 449 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)