АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Аферентні та еферентні зв’язки мозочка

Прочитайте:
  1. АТЕНС мозочка. 4-й шлуночок
  2. Аферентні провідні шляхи
  3. Аферентні та еферентні зв’язки базальних гангліїв
  4. Будова і функції мозочка
  5. Будова і функції мозочка.
  6. Внутрішня будова мозочка
  7. Етапи діагностичного пошуку при пошкодженні мозочка та його шляхів
  8. Еферентні провідні шляхи
  9. Загальна будова мозочка
Відділ мозочка Анатомічні структури Аференти Еференти Функції
Присінко-мозочок (стародавній) Клаптико-вузлова частка та язичок Від напівколових каналів та вестибулярних ядер, від верхніх горбків 4горб. Тіла та зорової кори (через ядра моста). Бічні та при середні присінкові ядра. Регуляція рівноваги та рухів очей.
Спинномозко-мозочок (давній) Передня частка: прилеглі до черв’яка ділянки – центральна частка, вершина; черв’як (язичок); піраміда Тактильна чутливість, пропріорецепція по спинномозко-мозочковим шляхам та від трійчастого нерва, від зорової та слухової систем. Ядра мозочка - > КВП та стовбур – модуляція низхідних шляхів. Містить карти тіла (черв’як – тулуб і проксимальні ділянки…). Регуляція та узгодження рухів тіла та кінцівок. «Передбачення» на основі пропріоцептивних входів майбутньої позиції частини тіла під час руху.
Мостомозочок (новий) Задня частка Від тім’яної частки КВП через кортико-мосто-мозочкові шляхи. Зубчасте ядро -> вентролатеральні ядра таламуса -> пре моторна кора та мотосенсорна зона; Червоне ядро -> нижні оливи -> кора мозочка. Планування руху та оцінка сенсорної інформації для дії. Організація та переключення швидких цілеспрямованих рухів.

 


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 716 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)