АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Ситуаційні задачі. Задача 1. Батьки звернулися з 6-річною дівчинкою до лікаря на 4-ий день від появи сухого короткого кашлю

Прочитайте:
  1. Б. Ситуаційні задачі.
  2. Б. Ситуаційні задачі.
  3. Б. Ситуаційні задачі.
  4. Б. Ситуаційні задачі.
  5. Б. Ситуаційні задачі.
  6. Б. Ситуаційні задачі.
  7. Б. Ситуаційні задачі.
  8. Б. Ситуаційні задачі.
  9. Б. Ситуаційні задачі.
  10. Б. Ситуаційні задачі.

Задача 1. Батьки звернулися з 6-річною дівчинкою до лікаря на 4-ий день від появи сухого короткого кашлю, гарячки 38,2°, відмови від їжі. Лікувалася в домашіх умовах - без ефекту. При огляді: дівчинка млява, адинамічна, Т° 37,8°, шкіра бліда, суха, губи потріскані, задишка змішаного характеру, ЧД – 28 / хв, ps – 100 / хв, втягнення міжреберних проміжків, cправа нижче кута лопатки притуплення перкуторного звуку, в цьому ж місці прослуховується ослаблене дихання, крепітація.

· Виділити і обгрунтувати клінічні синдроми.

· Скласти план обстеження

Задача 2. Хлопчик віком 2 р. захворів гостро. Вночі з’явився сухий грубий кашель, шумне дихання. При огляді: стан важкий, дитина налякана і неспокійна, стенотичне шумне дихання, голос грубий, хриплий, частий гавкаючий кашель. Шкіра бліда, пероральний ціаноз, втягнення всіх піддатливих місць грудної клітки.

· Виділити і обгрунтувати клінічні синдроми.

· Скласти план обстеження

Задача 3. Хлопчик віком 6 р. поступив зі скаргами на сухий кашель, який полегшення не приносить, задишку експіраторного характеру. Положення в ліжку вимушене – сидяче, обличчя пастозне, пероральний ціаноз. Грудна клітка піддута, видох чути на відстані, міжреберні проміжки широкі. Пальпаторно: грудна клітка ригідна, голосове тремтіння ослаблене з обидвох боків, над легенями коробковий тон перкуторного звуку. Аускультативно: дихання ослаблене на всьому протязі, на висоті видоху чути сухі свистячі хрипи.

· Виділити і обгрунтувати клінічні синдроми.

· Скласти план обстеження

Задача 4. Дівчинка віком 9 років поступила в пульмонологічне відділення зі скаргами на непродуктивний кашель, який супроводжувався болями в грудній клітці, задишку змішаного характеру в спокої. При огляді: дитина лежить на лівому боці, асиметрія грудної клітки за рахунок випинання міжреберних проміжків зліва, обмеження рухів лівої половини грудної клітки. Пальпаторно: нижче 4-го ребра зліва голосове тремтіння не проводиться, перкуторно в цьому ж місці тупий заук, а при аускультації нижче 4-го ребра зліва дихання не вислуховується. Тони серця вислуховуються справа від грудини.

· Виділити і обгрунтувати клінічні синдроми.

· Скласти план обстеження

Задача 5. Хлопчик 10 місяців поступив у клініку на 5-й день захворювання зі скаргами на підвищення температури тіла до 39, 6°С, приступоподібний малопродуктивний кашель, задишку відмову від їжі, загальну слабість. При об’єктивному обстеженні: шкіра бліда, періоральний ціаноз, ЧД – 60 в 1 хв., грудна клітка роздута, в диханні бере участь допоміжна мускулатура, перкуторно визначається коробковий звук, аускультативно – значна кількість дрібноміхурцевих хрипів з обох боків. Рентгенологічно: посилення легеневого рисунку, розширення міжреберних проміжків, інфільтративні тіні відсутні.

· Виділити і обгрунтувати клінічні синдроми.

· Скласти план обстеження

Задача 6. В приймальне відділення лікарем швидкої медичної допомоги доставлений хлопчик 12 років, який отримав травму внаслідок падіння з висоти. При обстеженні: сухий кашель, болі в правій половині грудної клітки, які посилюються при кашлі та диханні, ЧД – 30 в 1 хв., асиметрія грудної клітки – права половина грудної клітки в диханні участі не бере, міжреберні проміжки розширені, вибухають, голосове тремтіння справа ослаблене. перкуторно визначається коробковий звук, аускультативно дихання не прослуховується.

· Виділити і обгрунтувати клінічні синдроми.

· Скласти план обстеження.

 


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 731 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)